onsdag 11 september 2019

Roliga frågor att ställa

Skulle det inte vara grymt om glädje fyllde alla våra dagar? Skratt är viktigt i vår relation som i så många andras och jag vill dela med mig av några roliga frågor ni kan ställa varandra. Det krävs dock att ni båda är bekväma i relationen och kan se humorn. I dag bjuder vi på roliga frågor och samtalsämnen som räddar dig från pinsam tystnad på dejten.


Tänk på att öppna frågor (som inte kan besvaras rakt av med ja eller nej) fungerar allra bäst för att hålla igång samtalet.

Lyssna engagerat och följ upp med nyfikna följdfrågor där det passar. I den här artikeln har vi samlat några av de bästa svaren som vi har fått, men det bör påpekas att exakt vilket svar som Siri ger kan variera från tillfälle till tillfälle. Det kan alltså löna sig att ställa samma fråga fler gånger i rad för att få ett roligt svar. Svårt att komma på saker att prata om.


De här frågorna måste du ställa till din. Innan ni tar det ett steg längre så fråga dessa frågor. Barn ställer många frågor.


Studier visar att unga barn frågar omkring 3frågor varje dag.

Ibland samma fråga om och om igen. Eftersom det ställs så ofantligt många frågor dagarna i ända kan det vara lätt som förälder att glömma bort att även ställa frågor tillbaka till sitt barn. Vilken kroppsdel är du minst nöjd med?


Nämn två historiska personer som intresserar dig? Vänskap bygger inte bara på att någon ska handla med eller någon att prata med om din nya förälskelse. Jag menar att det här är en del av det, men det är bara ytan. Så, om du vill gå in i djupt vatten, fortsätt samtalet genom att ställa några intressanta frågor. Finns det mer roliga stunder än sorgliga när ni är tillsammans?


Med en repertoar av intressanta frågor kan du styra samtalet så att det blir spännande och roligt för er båda, och på kort tid kan ni på så sätt komma förbi det intetsägande ”jaha, vad jobbar du med”-snacket. Här får du tips på bra frågor att ställa och samtalsämnen som du kan prata om med din nästa dejt. Här är frågorna som psykologen Arthur Aron tog fram för att få okända människor att bli blixtförälskade i varandra – det är frågor att ställa på första dejten. Och glöm inte Efter att alla frågorna är avklarade så ska ni titta varandra i ögonen i fyra minuter. Kan själv bli ganska ledsen när jag får dom på olika sätt.


Samtidigt tycker jag ju att det är kul att diskutera och vända och vrida på saker. Men det kan vara svårt att få det skrivna ordet att verka vänligt, det blir så lätt drygt när man saknar tonlägen och attityder som talar språk ger. I vår iver att få samtalet att flyta på bra är det lätt hänt att vi laddar upp med massor av standardfrågor.

I värsta fall förvandlar vi dejten till ett förhör. Här tipsar vi därför om fem otippade och roliga frågor som alla öppnar för långa och personliga svar, och dessutom hjälper er att slappna av, ha kul och njuta av er dejt. Frågor för att lära känna någon bättre.


Låt oss titta på några intressanta frågor att ställa då man vill lära känna någon bättre. De kommer också vara till hjälp då man försöker göra konversationen roligare : Om du kunde ha en superkraft, vilken hade du då valt? Caroline Fjellner är en av grundarna bakom snabbväxande svenska bolaget frankly. Hon menar att vi kan sätta välmåendet på agendan, bland annat genom att oftare ställa frågor om hur medarbetare och organisation mår och fungerar.


Det handlar om att ökar ägarskapet för välmåendet i hela organisationen. Det visade sig att de som lärt känna varandra genom att besvara de intima frågorna upplevde en stark närhet efter minuter, till skillnad från en jämförelsegrupp som bara kallpratat. För ett par blev kontakten så stark att de gifte sig några månader senare. Knepet är att ni ska sitta enskilt och ställa frågorna till varandra.


Ni ska vara seriösa med era svar och när ni har gått igenom frågorna ska ni avsluta med att titta varandra djupt i ögonen i fyra minuter. Det vågar vi inte säga – men det kan ju vara kul att testa? Här kommer listan på 1frågor från Zandras blogg :) Lång, men ändå ganska roliga frågor … 1. Jag behöver hjälp att komma på frågor till den s. Brudparet sitter med ryggarna mot varandra med en sko i vardera handen.


Hjälp med frågor , snälla, det står helt. Svara gärna seriöstOch ni killar, skapa en sån här tråd med frågor för tjejer Skulel gärna vilja svara på såna :)När.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg