fredag 13 september 2019

Sockerberoende behandling

SockerSkolan behandlar sockerberoende på ett strukturerat och proffessionellt sätt. Den som har ett sockerberoende har svårt, eller kanske till och med ser det som omöjligt att sluta äta socker. En sockerberoende äter alltid mer än man har haft för avsikt att göra. Sockerberoende Vi är alla olika känsliga för den mat och dryck som finns tillgänglig. Innan vi har förstått sambandet kan vi ha utsatt oss för något som ger stora negativa konsekvenser i våra liv och som är svårt att sluta med på egen hand.


Bitten Jonsson - Addiction Medicine - har behandlat många personer i Norden med hjärnsjukdomen beroende.

Allt beroende börjar i hjärnan, oavsett drog. En del av de här människorna söker hjälp men möter en oförstående attityd som ofta bottnar i okunskap. Sjukvården måste ta tag i detta så att de får behandling av kompetenta läkare. Diagnosen ” sockerberoende ” finns inte och från myndigheter som Socialstyrelsen eller Folkhälsomyndigheten saknas riktlinjer.


Att vara sockerberoende , eller att ha ett starkt begär efter sötsaker och snabba kolhydrater är det många som tampas med. Vitt socker är ren energi som inte bidrar med någon näring och som i längden kan leda till hälsoproblem. Dess huvudsakliga mål är att främja en effekt som är motsatsen till sockerberoende. Det tränar din kropp att inte vara beroende av socker, samtidigt som det överflödiga sockret elimineras.


Följande är de tio huvudsakliga punkterna i Mark Hymans diet, som du kan följa under tio dagar.

Se även: Naturlig hostmedicin med morot. Om du vill bli av med ditt sockerberoende är det viktigt att du får i dig tillräckligt med bra mat. Undvik stärkelserik mat. Stärkelserik mat kan öka suget efter socker. Det kan vara ett tecken på ett sockerberoende.


Kurera tog sig en pratstund med Fredrik Paulún, som är en av Sveriges mest kända näringsfysiologer. Här berättar han om hur du vet att du är sockerberoende , om avgiftningssymtom och ger tips på nyttigare söta alternativ. Läs böcker om sockerberoende så att du vet vad det handlar om, t ex Sockerbomben i din hjärna av Bitten Jonsson eller Jaget och missbrukaren av Craig Nakken. Det hjälper dig att greppa vad du går igenom och ger dig kraft att förändras. Hitta peppvänner Se till att du har ett stöttande nätverk, som kan förstå och stötta.


FAA är en gemenskap av människor som är villiga att tillfriskna från sjukdomen matmissbruk. Det enda krav som finns för medlemskap är en önskan om att sluta äta och dricka beroendeframkallande födoämnen. SUGAR kan ge dig ett svar om du är sockerberoende. Vid behov och för de patienter och uppdragsgivare som så önskar, utreder vi förhållningssättet kring mat, socker och ätande. Behandling av sockerberoende.


Det sker genom en strukturerad intervju med frågor som fastställer om det finns ett sockerberoende. De patienter som vill jobba med sitt sockerberoende ges kunskap om den biokemiska aspekten av beroendet. Man har länge pratat om att ett för högt sockerintag är skadligt för kroppen.


Madeleine utvecklar och lär känna nya sidor hos sig själv idag när hon inte behöver gömma sig för att få frossa ifred.

Jag älskar våra två katter och har lärt mig att kommunicera med djur och annan medial träning, reiki, hypnos och astrologi. Teorin att socker är starkt beroendeframkallande bygger på att vårt biologiska arv kan avgöra hur sockersugna vi blir. Syfte och mål med behandlingen är att klienten skall få rätt verktyg för att bli fri från sitt aktiva beroende samt genom detta möjliggöra en livsstilsförändring som leder till god livskvalitet. Finns det någon bra behandling mot sockerberoende ,matmissbruk, överätande. Eller är det LCHF resten av livet som gäller?


Jag har övervunnit mitt alkoholmissbruk. Slutat röka och snusa. Men maten får jag fan ingen ordning på.


Körde drygt två månader på strikt LCHF kost men gav upp eftersom det inte hände något.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg