fredag 6 september 2019

Nils ferlins dikter

Därtill skrev Nils dikter och texter till ett flertal tidningar, schlager mm. Ibland omarbetades dessa dikter för en kommande diktsamling, för exempel se Handskrivna dikter. Nils har även medverkat på filbl. Sången om Stockholm, även spelats in på ljudban se Ljudinspelningar.


Ofta rör det sig om kända strofer, men ej sällan kan det handla om andra texter som dock tillskrivs Ferlin - och som det då och då kommer frågor om.

En samling dikter , citat och texter om kärlek och tvåsamhet som passar både till borgerlig och kyrklig vigsel. Hun er en veldig sart og følsom kvinne og må beskytte seg selv (og sin sønn på år), det er en overlevelsesstrategi for henne. Jeg vet hun har det veldig vondt også, og jeg har alltid støttet henne i vonde stunder, delt hennes sorg, for jeg kjenner hennes sorg så sterkt. Samlade dikter från en av Klara-bohemernas förgrundspersoner.


I sin diktvärld rörde han sig ofta kring teman som närhet och relationer, döden, livsåskådningsfrågor och människans otillräcklighet och utsatthet. Nu har hans samlade produktion givits ut på nytt. Kanske den där om barfotabarnet, eller den om inte ens en grå liten fågel, som också står skriven på hans grav där jag har varit på besök ibland.

Läste den idag på Torkild Sköld. Där de vassaste taggarna finns hittar man det mjukaste innanmätet. Tänk om vi skulle förhindra taggarna från att växa fram.


Initiativtagare var några av hans vänner och ett antal andra kulturpersonligheter: Idun Lovén, Carl Emil Englun Ingegerd Granlund m. Syftet var att till Ferlins minne instifta en stipendiefond till värdiga svenskspråkiga lyriker. Skinnimiterat band med rygg- och fronttitel i gul övre guldsnitt. Hans dikter är inte bara väl skrivna utan också väldigt bra. NILS FERLIN DIKTER ( ur, Med många kulörta lyktor ) - Duration: 4:15. Ola Sundström 25views.


Inte ens – en dikt av nils ferlin. Nils Ferlin var, och är fortfarande, en av vår tids största poeter. Men går jag över ängarna. Hagenfors Ingela och Tomas - Vid altaret i kyrkan. Ferlin Nils - Kärleken är så förunderligt stark.


Lundberg Helena - Idag dansar löven i trädens kronor.

McLaughlin Mignon - Ett lyckligt äktenskap kräver. Man skulle ej grubbla och tänka men tänker och grubblar ändå. Och dagarna fogas till veckor, veckorna fogas till år.


Ett rikt och unikt bildmaterial bidrar till att levandegöra hans person och hans tid. Du har tappat ditt ord och din papperslapp, du barfotabarn i livet. Så sitter du åter på handlarns trapp och gråter så övergivet. Vad var det för ord - var det långt eller kort, var det väl eller illa skrivet? Tänk efter nu - förrn vi föser dej bort, du barfotabarn i livet.


Så tyst och stilla glider bort. Om litet eller mycket händer. Inga kommentarer: Skicka en.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg