onsdag 27 februari 2019

Hsperson se test

Se testvinnare och vilka produkter och tjänster som blev bäst i test. Om du är en högkänslig person eller har ett högkänsligt barn har du kommit rätt! Tanken med den här webbsidan är att informera om just högkänslighet.


Men inget psykologiskt test kan ge ett sådant tillförlitligt resultat att du bör basera ditt liv på det. Du kanske har svarat ja på endast en eller ett par av frågorna, men om dessa ja stämmer oerhört bra kan det också vara befogat att du kallar dig högkänslig.

High Sensitivity Self- test. Find out if your child is Highly Sensitive. These tests , the result of empirical research on the trait, give you a good sense of what high sensitivity is, as well. Några utvalda webbplatser med HSP- tester på svenska: Lämna gärna tips på fler tester på svenska i kommentarsfältet nedan! De senaste nyheterna och artiklarna.


Gå ut om du vill, men då ska du veta att jag (din mamma) inte kommer att få en. Test ska alltid tas med förbehåll. Om man ska berätta något om en människa utifrån ett test , blir det aldrig helt adekvat.

Det är för många aspekter som inte kommer med. Och resultatet kan alltid variera utifrån hur ditt humör är på testdagen. Låt testet ge dig en aning om din sensitivitet, och ta det inte för mer än det är. HSP, eller högkänslighet, drabbar en femtedel av världens befolkning.


Men vad innebär det egentligen och är du själv högkänslig? Ett sätt att ta reda på om ditt barn är högkänsligt, är att göra mitt test för barn (på engelska), som också finns i Det högkänsliga barnet - att växa och må bra i en överväldigande värld (Egia förlag). Ett annat sätt är att läsa beskrivningen som följer, och se i vilken mån den är förenlig med just ditt barn. Aron har utarbetat ett test som du enkelt kan göra själv. Om du känner igen dig själv när du läser om högkänslighet så är du troligtvis högkänslig.


Frågeformulär i PDF-format på hsperson. Grytenius HSP- test - HSP- tester på Grytenius webbplats. Testa dig — Är du en högkänslig person? Vi hälsar dig varmt välkommen till HSP Sweden.


Den naturliga och tematiskt ämnesöverskridande. Du kanske kan testa yoga, meditation, tai-chi eller något annat som hjälper dig att slappna av och fokusera på dig själv och inåt. Att tillbringa tid i naturen.


Upp emot var femte person är en HSP – en highly sensitive person.

Psykologen Elaine Aron beskriver det som att man har en så låg tröskel för. Här kan du göra ett test med fler frågor: Läs mer: Hsperson. Grupp för dig som är Högkänslig. BOKTIPS - För dig som vill läsa mer om HSP.


Högkänslighet (engelska: Highly sensitive person, eller HSP), är ett karaktärsdrag, som även omnämns som högsensitiv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg