torsdag 21 februari 2019

Hsp personlighet tips

Hsp personlighet tips

Du är mycket mottaglig för andras sinnesstämningar och är en god lyssnare när vänner vill tala ut, men att ständigt axla den rollen är extremt dränerande. Sätt ner foten om en nära relation bara skapar mer ångest för dig. Att vara högkänslig kan ibland kännas tungt och därför måste du göra det till en prioritering att ta hand om dig själv för att inte bli utmattad. Stressiga scheman och högljudda miljöer påverkar nervsystemet.


Du känner starkare inför till exempel musik, naturupplevelser och smaker. HSP -personer är introverta och gillar inte att vistas bland folk. Du upplever beröring mer intensivt.


HSP – högkänslighet – Sanna Ehdin. En del människor föds med en hög känslighet för sin omgivnings signaler. Det kallas även för HSP , highly sensitive people (högkänsliga personer), och det är ett personlighetsdrag som är en stor tillgång om man lär sig att hantera det – och omgivningen. Personligheterna är ofta så annorlunda att besvikelser och missförstånd blir vanligt förekommande.


Hsp personlighet tips

Om du är en högkänslig person måste du ta hänsyn till att andra personer kanske inte kan tillfredsställa alla dina nyanser eller vara på samma nivå som du. Alla dessa saker orsakar stort lidande i slutänden. Tanken med den här webbsidan är att informera om just högkänslighet.


Det menar bland annat journalisten Maggan Hägglund och beteendevetaren Doris Dahlin som tillsammans skrivit succéboken Drunkna inte i dina känslor – en överlevnadsbok för sensitivt begåvade. Som HSP blir man lätt stressad och kan lätt känna sig överstimulerad och får lust att dra sig tillbaka. Men att HSP skulle vara svagare och mindre effektiva än andra är direkt felaktigt.


Hsp personlighet tips

HSP är varken ett sjukdomstillstånd eller ett syndrom. Det är snarare ett personlighetsdrag. Det kan innebära bland annat: Du är extra mottaglig för andras känslor och stämningar i ett rum. Den holistiska livscoachen Lynn Zambrano har tagit fram konkreta tips i vardagliga situationer för personer med empatisk förmåga.


En empatisk förmåga innebär att man har lätt för att läsa av och förstå folks energi. Den kan vara genetisk och föras vidare från generation till generation. HSP uppfattas ofta också som krångliga eftersom de har svårare att orka med och klara av allt som ”alla andra” gör. För en HSP leder det ofta till låg självkänsla, depressioner, ångest, panikångest, sömnsvårigheter och utmattning. En del med HSP dämpar intrycken från omgivningen med alkohol.


Jag vet ingen och har inte själv hsp men så intressant ändå för alla man möter i sitt liv på olika sätt. Du vet, röd grön blå eller gul. Jag funderar kring om hsp ofta faller inom gröna. Jag är en solklart röd person. Då kan du ha ett högkänsligt karaktärsdrag.


Gör ett HSP -test här nedan för att lära känna dig själv bättre. Eftersom de tar in mer intryck och känner intensivare måste de ha generöst med återhämtningstid. Se till att inte inteckna hela kalendern.


Satsa på lagom mycket aktiviteter. Pressa inte in teaterbesök, kvartsamtal och träning samma kväll. Högsensitiva personer har ett rikt inre liv.


Några få intryck kan starta en hel film på den sensitivas inre bildskärm. Alltid undrat varför jag inte klarat av att hålla dom kvar. Sen har alkohol varit en bov i mitt liv.


Det blir för långt inlägg om jag ska skriva om det men det är ingen bra kombination alkohol och HSP personlighet. Tyvärr har jSg och min omgivning fått lida sv det och det gör ont att inse det efter år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg