måndag 15 januari 2018

Vad gör man hos en psykolog

Hos oss arbetar över 1leg. Träffa någon helt utan väntetid eller remiss. Mindler är en av sveriges största uppdragsgivare för psykologer med över 1psykologer. Ta del av dina journalanteckningar.


Säker inloggning via ditt bankid. Om psykisk ohälsa och behandling.

Vill du jobba som psykolog hos oss? Jobba på distans med Mindler. Ta reda på hur Mindler fungerar. Mer hjälp vid behov på någon av våra vårdcentraler. På Capio hjälper vi dig digitalt när det är möjligt och fysiskt när det behövs.


Psykologer arbetar med att utveckla och stödja människor inom samhällets alla sektorer. En psykolog arbetar med enskilda individer och med grupper i livets alla skeden. En del har varit med om olyckor och vill prata om det.


Andra vill prata om sin funktionsnedsättning och hur de ska leva ett bra liv.

Du får själv bestämma vad du vill prata om. Ibland behöver man träffa en psykolog flera gånger på bestämda tider Då kan man ta upp allt som man tycker är viktigt. Att träffa en psykolog online hos Mindler är därför ett alternativ för dig som inte får, kan eller vill träffa någon på en mottagning. Med Mindler får du dessutom möjligheten att själv välja vem du vill prata med. Skulle du få dåliga vibbar, försök få en annan psykolog , för hjälp behöver du ju, eftersom du har sökt den.


Jag satt och bölade men det känns rätt vanligt att folk gör det hos psykologer så det störde mig inte. Dessutom ville jag inte bekymra en okänd om mina problem. Men ja måste säga att det ändå va en lättnad när man väl varit där, det är bara att ta det i sin egen takt.


För mig var det mest att lära känna varann lite och vad man ville ha hjälp me jag fick en remiss från vårdcentralen så nu går jag på sjukhuset istället. Kostnaden för att gå i psykoterapi och psykologisk behandling varierar. Om du går hos en yrkeslegitimerad behandlare som är ansluten till landstinget betalar du samma kostnad som för ett läkarbesök och högkostnadsskyddet gäller. Om du söker hjälp hos en privat behandlare får du själv betala för behandlingen.


Vi besöker Sabina som arbetar som psykolog på Arbetsförmedlingen och hon får berätta om yrket! Skip navigation Sign in. Det finns flera olika yrkesgrupper som du kan få samtalsstöd av. Till exempel psykologer , kuratorer, psykoterapeuter, sjuksköterskor och läkare.


Alla som du träffar på elevhälsan, en ungdomsmottagning, en vårdcentral, studenthälsan, ett sjukhus eller bup har tystnadsplikt och anmälningsplikt. Du kanske behöver prata om vad som är svårt för dig. En kurator kan ge dig stöd när du söker bostad eller arbete.

Ofta träffar man en kurator flera gånger på bestämda tider. Det förekommer sällan att man inom landstinget träffar på en legitimerad psykoterapeut som inte har en legitimation i ett människovårdande yrke i botten, men inom privat vård så kan man göra det. Enligt socialstyrelsens riktlinjer så ska man ha en legitimation i ett människovårdande yrke i grunden (som t.ex. läkare, psykolog , socionom eller sjuksköterska). Vad gör en psykolog , egentligen?


Search in titles only. När obehagskänslorna kommer, ha en krisplan, till exempel att ringa en vän, ut och springa, ta ett bad eller på andra sätt ta hand om sig själv, istället för att ägna sig åt självförebråelser, öka skamkänslor eller förakt. Vad skulle du ha gjort om det var en kompis som led av känslorna?


Gör det emot dig själv så gott det går. Hos Doktorkan du träffa erfarna psykologer via chatt eller video på vardagar och helger kl. Vi erbjuder både enstaka psykologbesök och digital terapi (KBT-behandlingar) för bland annat depression, ångest, sömnbesvär och stress. Chatt eller videosamtal.


Digitala psykologsamtal är kostnadsfria. Få tid hos en psykolog. Många vårdcentraler saknar anställda psykologer och har därför ofta ett samarbete med en privatpraktiserande psykolog. Fundera också på: vad går kanske att tycka om?


Det är lite som att få en hand med spelkort tilldelad sig. Man har den hand man har. Frågan blir, hur kan man göra det bästa av den? En legitimerad psykolog har femårig högskoleutbildning plus ett års praktik (PTP).


Psykologen arbetar inom många områden t ex inom arbetspsykologi, skolan, rättsväsendet, omsorgsvården och den psykiatriska vården. Psykologen kan göra utredningar, genomföra tester och utföra psykologiskt behandlingsarbete. De allra flesta behöver också få kunskaper om hur hjärnan funkar. Då blir det lättare att förstå sig själv. Jag gör också en del övningar.


Bland annat använder jag en stor whiteboardtavla som antingen jag eller du skriver på. Förutom din utbildning är dina viktigaste verktyg som psykolog du själv och din förmåga för att förstå och hjälpa andra. Psykologer gör utredningar och föreslår åtgärder inriktade på individer, grupper, organisationer och fysisk miljö.


Du kan arbeta inom allt från statliga myndigheter, kommuner och landsting till den privata. För att arbeta som psykolog behöver man ansöka om behörighet hos det aktuella landets motsvarighet till Socialstyrelsen. Inom EU varierar det om det går att etablera sig som psykolog.


Utanför EU, i USA exempelvis, är det mycket svårt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg