måndag 22 januari 2018

Stege över taknock

Fri frakt vid köp över 500kr. Köp din Stege hos oss. Stegar är ovärderliga för praktiskt taget alla husägare.


För att måla högt upp på fasaden, komma upp på taket eller bara klippa grenar behövs stegar för att komma åt. Vårt sortiment är fyllt på höjden av stegar och andra anordningar – för både inomhusanvändning och utomhusbruk – så att du kan sikta högre när projektet kräver det. Fördelen med att handla på Internet är många. I vår Internetbutik får du snabbt och enkelt en överblick över produktutbud och priser och tack varevåra smarta e-handels- och logistiklösningar kan vi hålla ett marknadsmässigt lågt pris. Leverans i hela landet Stegcentralen.


Stegen är godkända att användas då fasadhöjden ej överstiger meter. Takplåten skall vara minst mm stålplåt eller mm aluminiumplåt. Takstegen passar alla vanliga typer av takprofiler. Stegen lagerhålles komplett med skruv i varmförzinkat, rött och svart. Stegen kan monteras rakt över varandra eller i zick-zack mönster.


För att klara kraven från Boverket krävs det att stegen är fastsatt i undertaket. Den skall vara infäst åtminstone längst upp och längst ner. Detta för att inte sotarens stege ska glida av takfoten. Stegen rullas upp till taknock med hjälp av hjulen och vänds så att kroken hakar fast över nocken. Observera att detta är en underhållsstege och ej en fast takstege.


Stegarna är tillverkade av aluminium vilket gör dem lätta men ändå väldigt hållbara och väderbeständiga. När stegen står på plats sätter man an stödbenen. Därefter är stegen färdig att klättra i utan att någon håller i. Olika möjligheter att använda skarvstegarna på. Med Wibe Ladders underhållsstege står du säkrare på taket vid underhållsarbete. Lämplig för branta tak.


Den är således inte godkänd för sotararbeten. Du vill ha så är det inget att tveka över som jag ser det. Personligen skulle jag inte köpa en stege på Byggmax, jag vet att det finns många på forumet som anser att Byggmax, Biltema, IKEA och liknande håller samma kvalitet som dyrare märken men så tycker inte jag.


Jag pratade precis med bygglovsavdelningen i Helsingborg och de kör stenhårt på att skorstenen ska vara över taknock. När jag hänvisade till att ni (Simab) informerar om att så inte är fallet så kollade hon med en kollega också och de var överens om att skorstenen ska vara över taknock. De senaste reglernas om skorstenens höjd är följande: Tidigare var det meter över nock, nu räcker det med meter högre än takytan där skorstenen bryter ut, under förutsättning att skorstenen mynnar ut över nocken. Lantbruk och Skogsbruk!


Skapa trivsel i ditt hem. Brett sortiment för uppvärmning. Vi hjälper dig hitta lägst pris på produkter inom renovering och bygg.


Taktstegen är utformad så att den kan användas till alla taklutningar. Vid lutningen 8°-33° monteras stegen så att stegens breda stegyta vänds uppåt mot taknock. Vid taklutningar över 25° monteras stegen så att stegens smala stegyta vänds uppåt mot taknock.


Stege över taknock

Produkterna är certifierade och uppfyller gällande föreskrifter. För tillträde till taknock ska det finnas en fast takstege från uppstigningsstället. På jakt efter tillbehör till din stege ifrån Wibe Ladders? Hos oss på Stegproffsen. SO Steghållare taknock enkel Smidig och stabil steghållare att hänga över nocken.


Meden som ligger an mot taket på motsatta sidan är gummerad vilket betyder att skador på underlaget undviks och bättre grepp uppnås. Utvändig stege skall vara fast monterad eller fällbar väggstege. Fasta stegar skall avslutas nedtill så att barn inte kan nå dem från marken.


Från uppstigningsstället till taknock och serviceställen krävs en gångväg om avståndet är större än 1m. Bland annat detta gör att det finns olika krav på skorstenar för olika eldstäder. Men generellt kan man säga att vid pelletseldning bör skorstenen avslutas över takfoten och vid vedeldning bör skorstenen avslutas över taknock samt mtr över närmaste delen av taket. Stegen måste gå från markplan upp till skorsten.


Ett gott råd är att då förse stegen med hjul så ni kan rulla den upp på halmtaket. Arbete på stegar innebär en del risker och kan orsaka svåra olyckor. Den här broschyren innehåller råd för hur du använder stege på ett säkert sätt och ger förslag på alternativ som kan vara bättre i olika situationer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg