fredag 26 januari 2018

Stjärntecken datum

Vilket stjärntecken du tillhör beror som du säkert redan vet på vilket datum du är född. Nedan finns en lista över vilka datum som hör ihop med vilka stjärntecken. Det är tyvärr inte så enkelt att varje månad representerar ett tecken utan brytningen brukar inträffa någonstans mellan den 20:e och 22:a i månaden. Stjärntecknens datum är osäkra.


Som du ser i listan ovan råder det olika uppfattning om exakt vilket datum som utgör gränsen mellan de olika stjärntecknen. Och som om inte det vore nog har det de senaste åren kommit teorier om att stjärntecknen har förskjutits på grund av att jorden har ändrat läge sedan astrologin grundades.

I listan nedan hittar du datumen för vilket stjärntecken ditt barn får beroende på när han eller hon är född. Ska man vara exakt, så är det solens placering vid tidpunkten för födelsen som avgör stjärntecknet. Här är en kalkylator som beräknar ditt stjärntecken exakt, även gradtalet i tecknet, och ger en länk till webbsidan om just det stjärntecknet. Ett vanligt missförstånd är att det är Nasa som ändrat horoskopet, vilket är felaktigt.


Nasa studerar astronomi, inte astrologi och i inlägget på Nasas sajt, som behandlar ämnet om stjärntecken , går det att läsa att detta inte är någon ny kunskap, utan något som forskare länge känt till. Ett stjärntecken är en av tolv lika delar av ekliptikan som västerländsk astrologi traditionellt brukar delas in i. Varje stjärntecknen är indelat i 30° vilka tillsammans blir 360°. Startpunkten för denna indelning brukar utgå från solens position vid vårdagjämningen.

Här är en fri test för att ta reda på vilket stjärntecken du är mest lik - oavsett vilket tecken du är född i. Räkna ut det astrologiska stjärntecknet för ditt födelsedatum exakt, i detta enkla. Så passar stjärntecken ihop. Olika stjärntecken passar olika bra tillsammans med varandra. I molnet av länkar ovan finner du hur ditt stjärntecken passar ihop med din dates.


Storleken på länken visar visuellt och bra (eller dåligt) ni passar ihop. Följande tabell visar samtliga stjärntecken och ungefärlig period då solen passerar genom dem. Zodiaken börjar med Väduren och som börjar varje år vid det årets dagjämning och de exakta tiderna för övergångar mellan stjärntecknen finns för vart år i efemeriderna.


Stort horoskop månad för månad – det säger ditt stjärntecken om dig. Ditt stjärntecken , även kallat soltecken, är det tecken i zodiaken som solen befann sig i när du föddes. Annons: Genom att läsa om de olika stjärntecknen och dess olika egenskaper och förutsättningar kan du lära känna dig själv eller någon annan bättre.


Enligt astrologisk uppfattning så lever en människa på nytt flera gånger och går då igenom alla dessa tecken och för varje liv så får hon en ny lärdom som tar henne ett steg närmare den slutliga fulländningen av själen. Välj två stjärntecken för att se hur väl de passar ihop. En persons horoskop är så mycket mer än bara soltecknet (vanligen kallat stjärntecknet ). Hur är ormbäraren som person? Ormbäraren sägs söka efter visdom i livet och vill gärna bli en auktoritet.


Vilka stjärntecken passar egentligen ihop och vilka gör det verkligen inte? Vare sig du tror på astrologi eller inte så måste du hålla med om att det är spännande (och ibland läskigt igenkännande).

Här guidar vi dig och listar stjärntecknen du inte passar ihop med och dem som är din “perfect match”. De tolv delarna av zodiaken, mest kända som stjärntecken , är ett av de vanligaste verktyg vi har för att förstå vår egen, men även andras, personlighet. Ett tydligt tecken på detta är att de flesta som verkligen vill lära känna dig ganska snart frågar vad du har för stjärntecken. Kinesiska stjärntecken baseras, till skillnad från västerländska stjärntecken som baseras på solen, på månen.


Men de bygger inte på månader utan i stället på år som kan ses som en cykel som återkommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg