torsdag 11 januari 2018

Motiverande samtal exempel film

Motiverande samtal exempel film

Här visas de filmer som tidigare var publicerade på somra. Motiverande samtal hjälper oss att uppmuntra förändring – utan att pådyvla andra våra argument och värderingar. Lathund för MI Innan samtalet Läs igenom lathunden.


Inleda VU kan få välja vad de vill börja prata om. Fånga upp hur det är, stämningen. Metoden är utforskande och bygger på samarbetet mellan två individer - eller mellan ledaren och teamet. Den som leder samtalet har ett stort ansvar att få fram individens egna tankar och idéer kring en viss given.


Du hittar även exempel på samtal för olika. Här får du tips på hur du lägger upp ett motiverande samtal för självmotiverande påståenden och lathunden BÖRS. Spegling - Enkel: säga samma sak tillbaka ! Grundläggande om motiverande samtal riktat till. Använd koden nedan för att visa denna film på en annan webbsida, till exempel Studentportalen. Samtal om fysisk aktivitet.


Exempel på övning från fristående kurs. Inte beredd Väck intresse, tillför information Osäker. Förstå motiverande samtal – på djupet Under utbildningen får du praktiskt träna och öva för att på djupet lära dig hur ett motiverande samtal går till. Vi tar upp hur kroppsspråket påverkar kommunikationen och mötet med andra människor.


Klicka på bilden eller på den lila texten under bilden för att titta på filmerna. Motivational Interviewing - An Introduction. Målet är att väcka patientens motivation och vilja att förändra ett beteende.


Filmen är ett exempel på hur hälso- och sjukvården kan arbeta med stöd till rökavvänjning enligt Socialstyrelsens nationella riktlinjer för prevention och behandling vid ohälsosamma levnadsvanor. Filmerna Kvalificerat rådgivande samtal om rökning. Filmen är i tre delar och illustrerar ett kvalificerat rådgivande samtal om tobak. Internationell licens Christina Näsholm symposium.


Den här boken beskriver praktiskt hur samtalsmetoden MI, motiverande samtal , och GRIT, som handlar om betydelsen av uthållighet, kan användas i samtal med ensamkommande. Boken fokuserar på motivation och vikten av att förstärka hopp och uthållighet under asylprocessens påfrestningar och vid den kris som ett avslag innebär. Gå inte händelserna i förväg Reflektera förändringsprat när du hör det Lyssna - Reflektera - Sammanfatt En kort film med exempel på ett motiverande samtal i en träningssituation, från webbplatsen mifortranare. Issue of Att hantera motstånd med motiverande. Ett av de viktigaste bidragen i det motiverande samtalet är att väcka intresse när individen ännu inte är motiverad till förändring.


Motiverande samtal exempel film

Fokus i ett motiverande samtal ligger på individens egna tankar och beslut. Med denna enkla grundtanke går samtalsformen att tillämpa på många olika målgrupper. I Sverige har motiverande samtal tillämpats i cirka år och används idag inom hela hälso- och sjukvårdsområdet i olika utsträckning.


Metoden utvecklades ursprungligen i rådgivningsarbete med människor med alkoholberoende. Trots en bred litteratursökning i de olika databaserna kunde endast fyra forskningar hittas. I vår MI-utbildning tränar du dina färdigheter i att använda motiverande samtal i mötet med människor och utvecklar dina kunskaper inom kommunikation, bemötande och dialogiskt förhållningssätt. I utbildningen varvas teori med praktiska övningar. Vi arbetar med fallbeskrivningar och filmer med praktiska exempel på MI-konsultationer.


Motiverande samtal exempel film

Vår utbildning i motiverande samtal sker under tre dagar och varvar teori med en stor del praktisk träning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg