onsdag 17 januari 2018

Thailand kvinnosyn

Thailand kvinnosyn

Thailand är både ett konservativt och modernt land. Den här siten försöker att beskriva båda dessa sidor av några ämnen som berör kvinnornas situation. Makarna bor utanför Luleå och har tre vuxna barn.


Men alla thailändskor i Sverige har inte lika positiva erfarenheter av svenska män. Det är de här ensamkommande Kolla deras kvinnosyn säger folk medans vi gör fan äckliga saker utomlands och på något sätt är det okej. LÄS MER: 1utredningar om festivalövergrepp nedlagda Förra året läste vi återkommande om flyktingkillar med dålig kvinnosyn som tafsar på kvinnor på festivaler. Men det kanske bara är för att jag rent ut sagt skiter i vad folk tycker och tror, och därför missar dessa signaler. Kvinnorna har en stark ställning i samhället, arbetar hårt på landsbygden och driver egna affärer överallt.


Och över hälften av landets universitetsstuderande är kvinnor. Att som hon gå klädd i den saffransgula munkdräkten diskuterades och ifrågasattes i tv, tidningar och av journalister och munkar. Så vad är det som lockar? Denna sida, den svenska guiden till Ao Nang (Krabi), presenterar allt till dig som du kan behöva innan du besöker de underbara stränderna runt Ao Nang och själva Ao Nang!


Just det har jag inte sett en enda gång i år. Det främsta som förenar dem är givetvis deras kvinnosyn. Dessa män, lärde han sig snart, hade några saker gemensamt. Främlingsfientlighet, etnisk chauvinism och en kvinnosyn som inte har uppdaterats sedan Eldkvarn brann. Men mekanismerna bakom beteendet skiljer sig.


Där finns mannen som anser att han inte gör något annat än att ta seden dit den kommer. Jämställdhet inom hinduism, skillnader mellan kvinnor och män. Varje halvtimme dör en kvinna i samband med förlossningar i Afghanistan.


Jag bor tillsammans med. Av alla muslimska länder jag har besökt, huvudsakligen tidigare i Mellanöstern, så är absolut Maldiverna det som verkar ha bästa och mest moderna kvinnosyn. Kort genomgång (2:min) där gymnasieläraren Mattias Nylander berättar lite om kvinnornas utsatta situation i antikens Grekland.


Alla var framme hos mig och erbjöd sig att hålla mig sällskap en liten stund eller hela natten. Inte av några löjliga moraliska skäl utan för att jag tappat intresset. Samtidigt lyckas en kvinnlig aktivist i Indien driva igenom att alla barn i ett enormt slumområde blir vaccinerade.


Det här är tre exempel på företrädare för en rörelse som kallas engagerad buddhism. De nordiska länderna ligger i topp när det gäller synen på kvinnor. Och ett land är märkbart bättre än de andra. Admin: fortsättning från en tidigare tråd.


Om det bara är för shoppingens skull ni ska stanna i Bkk kan ni lika gärna fixa detta i Pattaya, prisskillnad. Ingen fader eller moder har makt att tvinga deras son eller dotter att gifta sig mot hans eller hennes vilja. Rousseau hade en väldigt dålig kvinnosyn som han drar upp i flera av sina skrifter.


Thailand kvinnosyn

Under upplysningstiden så var det kvinnorna som fick ta hand om både hemmet och mannen arbete när han drog ut i kriget. Kvinnan som tidigare inte fick arbete på fabriken blev nästan tvungen nu när mannen sändes till kriget och försörjningen gick neråt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg