måndag 24 oktober 2016

Hur ska ett bra förhållande vara ?

Hur ska ett bra förhållande vara ?

Visst tittar man på varandra hela tiden men ni ska verkligen fokusera på bara er två. Innan ni släcker lampan och ska somna till exempel så låter ni era ögon möta varandra. Det är fantastiskt hur en sådan liten grej kan få er att känna er så mycket närmare varandra. Enligt flera studier är ett jämlikt förhållande A och O när det kommer till hållbarhet. Det har visat sig vara en viktig faktor för att man ska orka.


Det är ofta rätt uppenbart när all fysisk och känslomässig intimitet har försvunnit från ett förhållande , och det kan vara ett tecken på att ni är illa ute. Men det finns sätt att få det att slå gnistor om er igen. Under inga omständigheter ska man döma varandra eller sig själva. För att fixa problemen i er relation bör ni, enligt Gunthers bok: Gå tillbaka till början av ert förhållande. Kom ihåg hur det kändes och dela med er av minnena till varandra.


Utvärdera hur ert förhållande ser ut idag. Dra fram såväl det negativa som det positiva. Hur räddar man ett förhållande som är påväg att ta slut? Känner du igen dig i dessa tankar och ideér eller är du kanske rädd för att bli lämnad trots att det inte finns några som helst tecken på att det kommer hända?


Ja, då kan det vara din osäkerhet som spelar dig ett spratt. Allt är inte bara problem. Det går faktiskt att rädda ett förhållande som är i kris. Ni kanske bråkar mycket och känner att ni som par står och stampar på samma ställe, ni kommer inte vidare.


Ni vill skiljas, eller göra slut. Men innan ni tar det beslutet så finns det några saker ni kan prova. Försök att prata med varandra. Råd för att rädda ett förhållande efter otrohet.


Fatta inte viktiga beslut för snabbt. Vänta tills de första ögonblicken har passerat. Lugna ner dig själv och reflektera över vad som har hänt. Acceptera dina känslor av ilska, osäkerhet, oro, rädsla, smärta, sorg, eller vad det är du kan känna. Om du inte hittar denna kvalitet i ert förhållande är du nog inte med rätt person.


Du har din egen identitet. Vi har undersökt i andra artiklar hur lätt känslomässigt beroende kan utvecklas i ett romantiskt förhållande. Detta är ännu ett tecken på att du inte är i rätt förhållande.


Hur ska ett bra förhållande vara ?

Mitt råd till dig är att du eller han ska flytta ut ett tag. En gång kom ett par där båda var över åttio år och de hade beslutit att de inte ville skiljas efter över femtio år tillsammans. De ville ha hjälp att förbättra sitt förhållande. Och jag anser att alla förhållanden går att rädda om man bara vill, säger Rosenberg. Hur Räddar Man Ett Förhållande.


Rädda Semesterrelationen Tips Kurerase~image credit. Tecken På Att Ditt Förhållande är Illa Ute Och Hur Det~image credit. När man har varit i en relation väldigt länge riskerar man att hamna i ett läge av slentrian där man tar sin livskamrat för given. Undvik den här fällan och påminn både dig själv, och din partner, hur tacksam du är för ert gemensamma liv. Och om relationen blev för lugn, för mycket vardag, krävdes det ibland att hon skapade konflikter för att återskapa känslan av att kärlek var något man måste kämpa för.


Jag hade inga redskap med mig för att klara av en relation. Inte förrän jag lyckades reda ut mina förhållanden bakåt och acceptera den jag var började jag växa. Själv bestämde jag med min dåvarande partner att vi inte skulle ses eller höras på exakt en måna inte ett endaste sms.


Sedan ca år tillbaks har vårt förhållande varit dåligt. Visst har vi haft bra stunder med för annars hade vi inte varit ihop. Men nu känner jag att vi måste ta tag i det här och försöka rädda det vi har.


Vi pratar och pratar men det hjälper inte. Det blir bättre ett tag och sedan är man tillbaka i gamla hjulspår. Enligt relationsexperten och samtalsterapeuten Charlotte Sander är det inte hur länge man har dejtat som avgör om man är redo för ett förhållande , utan helt andra aspekter.


När par varit ihop ett antal år är det inte ovanligt att man tappar bort varandra lite, inte minst sexuellt. Men gnista är en färskvara. Tar man inte hand om den slocknar den, berättar sexologen Malena Ivarsson.


Här tipsar hon om hur man får gnistan - och lusten - tillbaka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg