torsdag 13 oktober 2016

Första gången new york

Första gången new york

Skriven av: Jessica Heinonen. Här är upplevelserna du inte vill missa. Välkända sevärdheter och kaxiga uppstickare.


I denna världsmetropol finner du sevärdheter som Frihetsgudinnan, Time Square, Empire State Building, och Central Park för att bara en nämna en bråkdel av alla. Jag har läst väldigt mycket om NYC överlag, men det skulle vara bra att höra från er som kan mer och vart där. Jag vill gärna veta nästa allt ni vet om saker man bör tänka på, frukostställen (viktigt!), bra restauranger, shopping, saker man inte bör missa.


Min, och många andras, favoritplats på det här jordklotet. Men jag tycker du ska tänka om då det gäller längden på ditt besök. Mera vanligt är att man stannar till max dagar.


Där vissa vill titta på hockey vill andra shoppa eller besöka klassiska platser som Staten Island eller åka helikopter och se staden från ovanifrån. Till en början är det något trångt och går ganska långsamt. Det finns så mycket att göra, och tiden flyger fram!


Ni får ett nytt telefonnummer som bara går att använda i USA. En operatör är T-mobile. New York är till synes outtömligt. Hon ersätter därmed Thomas Farley.


Notera att sidan brukar uppdateras ungefär en månad innan nyårsafton, fram till dess är det förra årets nyårsfirande som beskrivs. Det var samma år som staden öppnade sin tunnelbana och även samma år för uppfinningen av neonljuset. Det är första gången någonsin och polisen jublar över rekordet.


Som besökare på Nyhetersamtycker du till användandet av s. På tal om väder så var beredd på allt men det går ju även att köpa en regnjacka eller tjocktröja när du väl är där. Bussen från JFK till Manhattan tar en timme. Från La Guardia går det bussar varje halvtimme som tar runt minuter. Från Newark tar det minuter till centrum med tåg. Och vi behöver lite tips på vad man kan göra?


Vi är borta från 19e november - december, och det som är planerat är en sex and the city tour, Lion King musical och så ska vi åka till Washington DC över dagen. Radio City Christmas Spectacular är en magisk julshow för hela familjen. Wellington Hotel på TripAdvisor.


Ingår i Marathon Majors: Ja. Att springa genom NY:s alla fem stadsdelar, påhejad av två miljoner supportrar, och slutligen gå i mål i Central Park går inte att beskriva i ord – det måste upplevas! Men det var alldeles för lite! Redan på väg tillbaka flygplatsen kände jag att jag måste se mer, utforska, förstå och dyka djupare in i stadens mysterium.


Det var Rangers för hela slanten i derbyt mot New Jersey. Det ser verkligen oroande ut för Devils del då spelet ser väldigt oinspirerat ut. I powerplay kunde stortalangen Adam Fox ge Rangers ledningen. Alexander Adolf Stuart-Huston är född och uppvuxen i USA.


Han är en av fyra bröder och son till William Patrick Hitler. Enkelbiljetter har inte den här valmöjligheten! Den första gången du besöker Empire State Building är det värt att lyssna på audioturen som är gratis.


Första gången new york

Europride i Stockholm och året efter fortsatte man med ett liknande arrangemang lokalt, under benämningen Stockholm Pride, som sedan dess vuxit i omfattning år efter år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg