tisdag 11 oktober 2016

Första jobbet att tänka på

Bli medlem i Unionen Student. I glädjen över att ha landat sitt första jobb kan man vara ivrig att skriva på anställningsavtalet utan att kanske riktigt kolla upp vad det faktiskt innebär. Gunilla Krieg, ombudsman på Unionen har lång erfarenhet av möten med medlemmar som likt dig ska ta sitt första kliv ut i yrkeslivet.


Här listar vi några knep som är bra att tänka på när du är börjar på ditt första jobb. Nyexad lärare på väg mot första jobbet ?

Vi hjälper dig få koll på det viktigaste. Följ våra råd steg för steg här nedan. Detta resulterar ofta i kramp i käkarna efter att du knäppt på jordens största leende i åtta timmar, samt lätt nackspärr efter att ha nickat instämmande en hel arbetsdag. Första jobbet , skriv inte på direkt. Grattis till nya jobbet ! Men som nyanställd finns det en hel del att tänka på.


Här är åtta säkra tips som gör att du får en smidig start.

Att tänka på när du fått ditt första jobb. Som ung framstår arbetslivet ibland som en djungel. Nya begrepp och viktiga saker att tänka på.


Sydsvenskan ger dig därför en snabbguide till vuxenlivet. Fråga: Jag ska börja nytt jobb slutet av månaden vilket är kul både kul och nervöst. Vad ska jag tänka på ? Som ny är det viktigt att du har stora öron och skarpa ögon. Att förändra sitt sätt att jobba och tänka tar ofta tid. Du kommer inte alltid lyckas vara den chef du vill vara.


Det viktigaste är att du gör ditt bästa, och alltid strävar efter den balans som gör att du fungerar i din roll. Låt oss guida dig i din chefsroll. Det kan vara mycket att tänka på inför en anställningsintervju. Här ger Monster dig tänkvärda tips inför din arbetsintervju. Vi har expertkunskap kring de lagar och regler som rör din anställning.


På Handelshögskolan är det mycket viktigt att ha regelbunden kontakt med sin alumn för högskolan. Alumn betyder lärjunge egentligen.

Ingångslönen till ditt första jobb är viktig, den kan komma att bli avgörande för din framtida löneutveckling. Innan du skriver under är det viktigt att göra en besiktning av själva företaget och även dess ekonomi. Lägg energin på att söka jobb du verkligen vill ha. Skicka inte samma ansökningshandlingar till alla lediga jobb du hittar. Arbetsgivaren märker att du slentriansökt och din ansökan utstrålar nog inte att du brinner för att få det här jobbet.


Det är oftast svårt att få upp lönen senare. Så börja med att tänka igenom vad du vill – och kan. I det här inlägget presenteras några tips på vad du kan tänka på. Detta efter endast fem månader på sitt första jobb efter studierna. Jag hade väldigt mycket ångest och jag visste inte hur jag skulle ta mig ur det, minns hon.


Men jag insåg till slut att det inte kan vara meningen att må så dåligt på grund av ett jobb och det var det som fick mig att dra i bromsen. När du jobbar på Manpower är du anställd på Manpower, och det är vårt ansvar att hitta jobben. Vi är ju stora, så du får tillgång till hela vårt stora nätverk. Vill du sedan utvecklas i andra roller så finns det bra möjligheter att göra det utan att avsluta din anställning.


På vissa arbetsplatser har de ett bra introduktionsprogram, på andra måste du själv vara mer aktiv själv för att få en bra start. Det finns några saker att tänka på för att se till att den första tiden blir så bra som möjligt och att du undviker en del fallgropar. De första dagarna på nytt jobb är speciellt viktiga. Negativ feedback, i medarbetarsamtal eller från en medarbetare, är aldrig önskad – och som människa reagerar man ofta kraftfullt på att kritiseras.


Det första misstaget är att man fokuserar på sig själv”, säger psykosyntesterapeuten Lars Gimstedt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg