torsdag 27 oktober 2016

Dikt vänskap

Den skapar förtroende, tillit, och allt där i mellan. Den bevisar att vänskapen är sann. Vill du veta den mystiska blommans namn, evig vänskap heter han. Dikter om vänskap – Dikt av 12. Det finns så mycket du inte kan se.


Som tanken på dig kan få mig att le.

Så mycket jag vill att vi ska göra. När jag tänker på dig så blir jag glad. En vän som du är värd så mycket för mig! Vänskapsdikter – Dikt av 12. TACK FÖR ATT DU FINNS Jag är så.


Om du inte vill vara anonym kan du registrera eller logga in. Det har nästan gått eoner sen du och jag blev vänner och att vänskapen har hållit är ju något båda känner. Ett systerskap är vänskap på en djupare nivå.

Ibland finns det ett släktband – annars har man mötts ändå. Korta dikter om allt från kärlek, längtan och vänskap till sakna olycklig kärlek och sorg på både engelska och svenska. En dikt om verklig vänskap.


På grund av upphovsmannarättsliga skäl har vi varit tvungna att ta bort verser och dikter förutom nedanstående där författarna givit sitt tillstånd. Denna dikt är hämta med tillstån ur boken ”Sakna dikter ur sorgen” av Ewa Åkerlind. Klass har fått skriva dikter om vänskap.


Vi talade först om liknelser, vad man kan likna en vän eller vänskap vid. Här vill vi dela med oss av några vackra resultat. Du är min sol, du är min måne.


Här är tre dikter som jag skrivit (och som finns tryckta som kort). Om du kopierar dikterna vill jag bara att mitt namn står med som författare. Hon delar gärna tankar, drömmar och minnen. Hon lyssnar och besvarar och vågar alltid fråga. Andra liknande dikter.


Underbara vän – en dikt om vänskap. Min älskade vän nu ska du få se Att du nästan alltid kan få mig att le. Vi har roligt vad vi än hittar p. Grattis på födelsedagen texter och fraser, grattis på födelsedagen text till en vän, till älskling, födelsedagsönskningar, födelsedag hälsningsfraser, födelsedagsgrattis, vers vird års firande, års firande, års rim, års rim, födelsedag dikt till 50-årig, 60-årig, 70-årig, dikt på födelsedagen, födelsedag vers.

Karin Boye använder ofta naturen i sitt symbolspråk. Man kan därför njuta av hennes dikter dels som naturskildringar dels ta till sig dess djupare innebörd. Ofta upptäcker man fler och fler symboler destå mer man lär känna hennes verk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg