torsdag 27 oktober 2016

Beteendevetare behörighet

Många beteendevetare är egenföretagare med konsultverksamhet. För att bli en beteendevetare i Sverige krävs det att du har en grundläggande gymnasiebehörighet samt du måste ha läst Matematik A och Samhällskunskap A på gymnasiet för att vara behörig att söka till utbildningen. Utbildningen ger en bred kunskapsbas och beteendevetare återfinns på hela arbetsmarknaden inom såväl privat som offentlig sektor. Sammankomsterna kan variera mellan de ingående kurserna.


Vanligast är dock tre till fyra fysiska samlingstillfällen på campus per termin. Ett samlingstillfälle kan vara mellan 3-dagar. En hel del beteendevetare är egenföretagare med konsultverksamhet. Beteendevetare är en växande yrkeskategori.


Exempel på arbetsuppgifter är att ansvara för utredningar, undersökningar, behandlingsinsatser och kompetensutveckling. Behörighet att söka till samtliga tre ämnen är uppfyllt om man har godkänt på hela BVG hp. Då kan detta vara en utbildning för dig. Det finns ett ökande behov. Programmet ger behörighet för fortsatta studier på avancerad nivå i det ämne där ämnesfördjupning skett under grundutbildningen.


Vissa utbildningar saknar områdesbehörighet men då gäller alltid grundläggande behörighet för högskolan om utbildningen inte är förberedande. Om du istället vill studera på yrkeshögskolan gäller grundläggande behörighet för yrkeshögskolan. Luleå tekniska universitets kurser inom beteendevetenskap passar dig som är intresserad av vad som styr våra tankar, känslor och beteenden samt hur vi påverkas.


Framtidsutveckling hjälper skolor, företag, myndigheter och organisationer att kommunicera information om utbildnings- och yrkesval gentemot unga människor. Drömmer du om att i framtiden arbeta som beteendevetare , psykolog, socionom, lärare eller att arbeta inom vården? Har du ett intresse i och är nyfiken på hur människan utvecklas, förändras och växer?


Saknar du grundläggande behörighet ? Valet av arbetsuppgifter påverkas av hur du inriktar dina studier. En del skaffar sig en specialistinriktning redan under utbildningen, som de sedan arbetar inom, medan andra specialiserar sig när de har börjat arbeta. Behörighet för att söka senare del Sökande ska uppfylla grundläggande och särskild behörighet till termin ett samt ha godkända kurser som motsvarar det sökta programmets tidigare terminer.


Urval Du antas i mån av plats. Kriminologi är vetenskapen om brott och straff. Frågor som kriminologer ställer är: Vem begår brott och varför? Du kanske drömmer om att bli psykolog eller beteendevetare i framtiden?


För att komma in på psykolog- eller socionomutbildning krävs utöver grundläggande behörighet Samhällskunskap kurs och Matematik kurs 2. Det betyder att eleven måste gå Portalen, GMB 1-samt HF 1-2. Eleven får då en språklig och metodisk introduktion till högskolestudier. Du som arbetar som beteendevetare har många olika titlar i arbetslivet. Studievägledare Anna Stinesen sände tidigare ut ett mail via studentmailen rörande det val de nuvarande termin står inför, den 15:e oktober.


Arbeta som beteendevetare. Som första kull i det nya systemet kommer dessa beteendevetare att välja en förutstakad inriktning på programmet med start termin 4. Grundläggande behörighet krävs till all högskoleutbildning och kraven är desamma oavsett vilken utbildning på grundnivå du söker. När du avslutat dina studier och vilken utbildningsbakgrund du har, avgör vilka krav som ställs för grundläggande behörighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg