tisdag 25 oktober 2016

Gravid direkt efter missfall utan mens

Gravid direkt efter missfall. För många är ett missfall en svår upplevelse. Hur snabbt du vill bli gravid igen efter ett missfall beror därför även på hur du mår och tar situationen.


Ett missfall är oavsett en tröttsam process för kroppen. Hur lång tid det tar att återhämta sig mentalt efter ett missfall är väldigt individuellt.

Jag har hört att anledningen att man bör vänta på mensen efter MA är för att låta både kroppen och psyket läka, men jag tror inte att det är någon större risk för MA efter att ha blivit gravid direkt innan tidigare MA. Har ingen säker källa på det, utan det är vad jag tror. Fråga till er som blev gravida innan mens efter. För några dagar sen testade jag och det blev positivt.


Tog ut spiralen i maj, så var så chokad att de gick så fort och sen blir det missfall igen. När jag skulle bli gravid med min dotter som nu är år så fick jag ett missfall i V8. Då hade jag slutat med p-piller ett år tidigare.

Men sen blev jag gravid med henne månader efter missfallet. Det finns klara vetenskapliga bevis för att det inte är någon ökad risk med att bli gravid direkt efter ett missfall. Så jag håller med din första läkare att du inte behöver vänta.


Enda skälet att avvakta tills menstruationerna har kommit igång ordentligt är att man då vet bättre hur långt gången graviditeten är. Jag vill bli gravid så snart som möjligt efter mitt missfall och har googlat lite om det. Men jag hittar så mycket olika info. En del väntade på första mensen efter missfallet innan de försökte igen, andra väntade inte på mensen och försökte direkt efter och blev gravida.


Jag fick missfall blev gravid direkt och fick missfall igen =( Nu tänkte jag göra ägglossningstest för att ge graviditeten bästa förutsättingar (du kan beställa ägg och grav test på billigatester.se billigare än apoteket). Gjorde ett grav test idag, dagar efter missfallet , som va negativs. Jag blev också gravid direkt efter ett missfall och som du ser så gär det bra hittills. Och som Taweret skriver så kan det vara lättare att bli gravid igen då kroppen känner igen sig och vet vad den ska göra.


Fick mitt missfall redan i v. Ibland sägs det att man bör ha fått mens åtminstone en gång innan man försöker bli gravid igen efter ett missfall , eller att man bör vänta i två, tre månader – men så är det inte, menar de vi har pratat med. Det är inte ovanligt att en kvinna blir gravid igen direkt efter ett missfall – hon kan ju få en ny ägglossning 14. Sen undrar jag även om risken för missfall igen ökar för att jag blev gravid direkt efter ett missfall ?

Ni lyckliga människor som har presterat att bli gravida innan mensen kommit tillbaka efter missfall ,. Efter mitt första missfall försökte vi bli gravida direkt utan mens. Först på femte försöket blev jag gravid. Köpte ägglossningstester efter en månad och det verkade som om jag inte fick ägglossning de första månaderna efter missfallet.


Iaf inte enligt testerna. Väntade på mensen månaden efter missfallet , så tog ett grav test så hade vi lyckas bli gravida direkt efter missfallet. Nu är sonen snart mån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg