onsdag 31 oktober 2018

Dikt om kvinnan

Dikter till en kvinna. En dikt till kvinnan ! Här hittar du många dikter , som du kan använda för. Den sången skulle vi lära, du och jag, av livet, när självt det sig formar med kraft, med lag, och kallar allt format till hår sträv stri och till lön för stridandet bjuder bortdöendets frid.


Den kvinnliga erfarenheten saknas i den nya svenska poesikanonen. Ebba Witt-Brattström om dikterna som borde finnas med i Svensk poesi.

Vi kvinnor , vi äro så nära den bruna jorden. Vi fråga göken, vad han väntar av våren, vi slå våra armar kring den kala furan, vi forska i solnedgången efter tecken och råd. Jag älskade en gång en man, han trodde på ingenting. Han kom en kall dag med tomma ögon, han gick en tunga dag med glömska över pannan. Alkohol har en mrklig effekt p kvinnor.


Ju mer man dricker, desto vackrare blir de. Klla: Harly Foged Kvinnor r klokare n mn drfr att de vet mindre och frstr mer. Klla: James Stephens Mannen tror att han vljer kvinnan , men det r nstan alltid tvrtom.

Den kloka kvinnan blir glad när hon anses vacker. Den vackra kvinnan blir glad när hon anses klok. Alla kvinnor vill att man enbart ska ägna sig åt dem. Det är därför de flesta kvinnor älskar dumbommar.


Honoré de Balzac LÄS OCKSÅ: Citat om män 3. Den som kan styra en kvinna kan styra en nation. Har du ett bra citat om kvinnor , tveka då inte att skicka in den till oss så publicerar vi den här. Hitta fler citat på Dagens citat eller Knep och knåp. Strunta i om bilen fastnar i trafiken eller om prästen verkar vara svårt förkyld.


Ni ser varandra - och allt annat blir utan betydelse. Kvinnor från alla delar av världen har varit delaktiga för att nå dit vi är idag. För att belysa dessa stjärnor har vi här sammanställt en del av dem. Några av dem kämpar än i dag för vår framtid!


Här är fantastiska kvinnor som har stått upp för kampen om jämställdhet. Jämställdheten i Sverige har kommit långt och även på andra ställen i världen, men än är vi inte riktigt där. Därför kan det kännas extra skönt att få bli peppad av kvinnor som står upp för andra kvinnor och som kämpar för att alla kvinnor ska ha samma rättigheter som män världen över.


Skriv en dikt om mars, en skrivövning av poeten Iréne Svensson Räisänen.

Vad betyder internationella kvinnodagen för dig? Kvinnan skriver dikt om prästen PRÄSTBRÅKET Den tredje kvinna som nu trätt fram som offer till den präst som fick lämna sin tjänst i Visby efter att ha utnyttjat unga kvinnor , har skrivit en dikt om övergreppen. Konceptdiktningen är under belägring, i alla fall i USA, där poeten Kenneth Goldsmiths redan ökända verk om den mördade Michael Brown har resulterat i att en yngre generation i hårda ordalag tagit avstånd från en estetik man uppfattar som bröstande självupptagen och storvulet blind. Om man önskar läsa upp en utvald dikt under begravningsceremonin kan det vara en god idé att på förhand avtala om detta med prästen eller den borgerliga officiant som håller i ceremonin. En kvinna kan vara en mans vän endast i följande ordning: först hans bekanta, så hans älskarinna och till sist hans vän.


Läs dem här på roliga-skamt. Han var den första jag skulle tappa allt jag trodde om mig och min svindla på min egen välformade syn. Han gjorde synfältet suddigt. Men nä: man är för hämmad!


Som den förbjudna frukten skulle jag vilja ha honom. Jag skulle bli invirad i tanken om nya fjärran romanser som gjorde mig som fast limmad i hans händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg