onsdag 24 oktober 2018

Gammal kärlek rostar aldrig ordspråk

Allmänmänskliga samhörighetskänslor av äldre datum utvisar sällan eller aldrig begynnande tendens på oxidering. Gammal kärlek rostar inte). Om du hittar några felaktiga uppgifter eller felstavningar, rapportera dem till oss genom att använda vårt kontaktformulär. Att säga att ” gammal kärlek rostar aldrig ” är att använda ett urgammalt svenskt ordspråk som beskriver hur kärleken håller en ung. Det finns fler ordspråk på detta område, till exempel ”i krig och kärlek är allting tillåtet” och ” kärleken är blind”.


Mycket studier gör ofta liten kärlek.

Kärleken är större än lagen. Om jag älskar dig, varför måste du veta det? Ordspråk från Sverige. Hat övervinns aldrig med hat. Den, som har kärlek i hjärtat, har sporrar i sidan.


Hjärtat får aldrig rynkor. När nöden kommer in genom dörren, så hoppar kärleken ut igenom fönstret. Vår kärlek är som ett milt duggregn – det faller mjukt men får floden att svämma över.


Ge dig inte på berg när det finns småsten.

Genom sig själv känner man. Bättre lyss till den sträng som brast än aldrig spänna en båge. Vi syftar mer på våra nya staketsystem, som vi under hösten och våren kommer att släppa mer material på. Vi lever i en vardag där vi älskar att skapa. Om man ser på hela textstycket och tänker på vad författaren har i sinnet är det tämligen uppenbart att vårt uttryck gammal kärlek rostar aldrig inte är vad personen i texten tänker på.


Snarare är det en trött kommentar om någon som håller fast vid något som inte längre finns. Föreningen Aktiva Seniorer Malmö. Nu så kommer julen, nu är julen här, lite mörk och kulen, men ändå så kär. Under dagens besök på ett äldreboende talade vi om ordspråk. Vi läste den första delen av ordspråket och gruppen fyllde i. Jag drömmer fortfarande ofta om min före detta kärlek.


Vi hade ett förhållande i drygt år för år sedan. Han var år och jag var när vi började. När jag vaknar är jag alldeles kär. Jag ser honom ibland på stan och vi snackar då och då.


Svenska ordspråk som börjar på F. Finns det hjärterum så finns det stjärterum. Fint folk kommer alltid sent.

Friskt vågat hälften vunnet. Framgång ger vänner, motgång testar dem. Först till kvarn får först mala. Ge inte barnet en kniv eller dåren en käpp. Ger man djävulen ett finger tar han hela handen.


Girigheten har ingen botten. Gott samvete är bästa huvudkudden. Gråt inte över spilld mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg