tisdag 16 oktober 2018

Snörasskydd tak

Jämför erbjudanden för Camp Ripan, Kiruna från 1Bokningssidor! Find Samsung Gear and Related Articles. Passar alla vanliga typer av takpannor. Snörasskydd för alla sorters tak.


Hos oss på Stegproffsen hittar du snörasskydd av riktigt hög kvalité för alla typer av hus och tak.

Vi erbjuder bland annat snörrasskydd för plåttak, tegeltak, tegelpannor, falsat plåttak med mera. Förutom det traditionella snörasskyddet av profildurk är detta också försett med tappar som hindrar isflak från att glida under skyddet. Det är bra för släta tak så som tak gjorda av plåt. Skyddet uppfyller kraven för snörasskydd och kan även användas som fotstöd.


Ange gärna i meddelandet hur många sträckor. Den här typen av skydd brukar delas in i tre olika grupper: räcke, gallerdurk och profildurk. Vid mycket snö kan detbli tungt, därför är det viktigt att välja ett snörasskydd av högstakvalitét.


Trots snörasskydd bör man alltid avlägsna stora snömängderfrån taket.

Tänk på att så kallade snöfickor kan förekomma. Här hamnar mer snö och därmed behövs extra snörasskydd eller snöglidhinder för att hålla snön på plats. Att bara sätta upp ett snörasskydd lokalt kan dock leda till att snörasskyddet kollapsar.


Det beror på att den snömängd som belastar ett snörasskydd som bara sitter längs en kortare del av taket , till exempel precis vid en entré, många gånger tar snölast från en mycket större del av taket. Boverkets taksäkerhetsregler förebygger risker för olycksfall när man för byggnadens användning och drift behöver ta sig upp på taket , förflyttar sig på taket samt arbetar på taket. De säkerhetskrav som ställs på tak regleras av flera olika myndigheter, varav Boverket är en av dessa.


Se fördjupningsfliken. Detta för att inte infästningarna skall överbelastas vid snöras från större takyta än vad snörasskyddet avser. Hur ett snörasskydd ser ut varierar något och skydden kan delas in i tre olika grupper: räcke, gallerdurk alternativt profildurk.


De ser lite olika ut i designen, men fyller alla samma funktion – snön kan inte rasa ner från taket. Ett allt för kort snörasskydd håller däremot inte för de påfrestningar en snörik vinter kan erbjuda. Fastighetsägaren kan själv bestämma när den ska komma ner genom att skotta taket.


När man har monterat ett snörasskydd så behöver taket skottas när det kommer stora mängder snö. Få tak har idag ett snörasskydd. Det behövs inte allti men i vissa fall är det motiverat med ett snörasskydd.


Snökratta, snöglidhinder och snöstopp för falsade plåttak.

Det är viktigt att dimensionera snörrasskyddet baserat på husets tak och var i Sverige det står. Ett snörasskydd som bara täcker en kort del av husets längd över t. Kontakta oss så hjälper vi dig att säkerställa rätt lösning. Ett snett monterat snörasskydd kan, beroende på underlag, styra den glidande snön på ett sådant sätt att den hamnar där den inte kan skada någon.


Ett komplement till snörasskydd är snöglidhinder monterade i flera rader på takfallet. Snöglidhinder syftar till att förhindra att snön glider ner mot takfoten. Rekommenderas att skruvas både i över och underkant. Tanken med ett snörasskydd är att hålla kvar snö på taket för att undvika okontrollerade ras. Färg: Svart RRI paketet ingår rör, takfästen, monteringstillbehör samt monteringsanvisning.


Dessa kompletteras sedan med rätt typ utav fästen (se fästen takprodukter). Ditt tak är, förutom dina väggar, ditt hus allra viktigaste skydd mot väder och vind. Det är av den anledningen oerhört viktigt att man väljer det tak som passar huset bäst och att man ständigt håller efter det och gör rent det från snö, kvistar och grenar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg