tisdag 9 oktober 2018

Hiv sverige statistik

Billigt Bilsemester till Sverige med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Länkar till statistik : UNAIDS globala rapporter. Eurosurveillance (eng) Europeisk statistik USA AIDS CLOCK: Se räkneverket som i realtid räknar ut hur många som lever med hiv i världen just nu. Dessutom en omräkningsgrafik som visar på hur ojämnt fördelad hivepidemin är över världen.


Sverige så är det dock en lägre prevalens än vad som rapporterats bland män som har sex med män i flertalet Västeuropeiska länder.

Statistik om hiv i Sverige hittar du på Folkhälsomyndigheten. Sverige rapporterar vartannat år data och statistik om hiv i Sverige till FN. Folkhälsomyndighetens enhet för sexuell hälsa och hivprevention står för rapporteringen till UNAIDS och samordnar de långsiktiga förebyggande insatserna i Sverige.


HIV -smitta och aids utgör ett stort hot mot många samhällen. Risken att hiv överförs vid graviditet eller förlossning är mycket låg om behandling sätts in i god tid. Hur många lever med hiv i Sverige idag? Man beräknar att cirka miljoner människor bär på hiv.


Värst drabbat är Afrika söder om Sahara.

Statistiska centralbyrån (SCB) är en myndighet i Sverige som producerar officiell statistik. Befolkning, arbetsmarkna export, import, BNP och inflation. HIV - Sverige är politiskt och religiöst obunden och arbetar med att förbättra levnadsvillkoren för personer som lever med hiv i Sverige. HIV - Sverige bedriver hivpolitisk påverkas- och opinionsarbete, informations och preventions kampanjer samt erbjuder juridisk rådgivning till personer som lever med hiv.


Första kända fallet av hiv i Sverige. När hiv kom till Sverige i början av 80-talet visste ingen exakt vad det var för sjukdom. Hiv - halvårsstatistik.


De flesta som fick hiv var män som hade sex med män, personer som sålde sex och personer som injicerade droger. Politikerna gjorde till en början inte särskilt mycket för att stoppa spridningen av hiv. Av de mer än miljoner människor som idag lever med hiv eller aids, är minst en tredjedel unga människor mellan och år. Mycket har hänt sedan hiv kom till Sverige och resten av världen.


Det finns effektiva bromsmediciner och jag har många i min sociala krets som lever vanliga liv, fast med hiv. Visste du att behandlingen av hiv i Sverige idag är så effektiv att den sänker virusnivån till praktiskt taget noll och gör att. Så arbetar RFSL med hälsa och hiv -prevention.


Det förebyggande arbetet mot hiv har under åren byggts upp genom att vi bättre förstår sambanden mellan biologiska, psykologiska, sociala och kontextuella faktorer. Men rättighetskampen avstannar när homosexuella män är de första som insjuknar i det som senare kom att kallas aids. För dig som är patient.

Antalet nya smittade i Sverige beror mycket på flyktingströmmarna från länder med större problem med hiv än Sverige , enligt Folkhälsomyndigheten. Vi arbetar med påverkas- och opinionsarbete, information och rådgivning. Så här står det om statistik från.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg