torsdag 25 oktober 2018

Gamla havanna

Gamla havanna

Alltid bra pris och fri frakt över 2kr på Havannas. Vi förhandlar så att du slipper. Bara minuter bort med taxi finns ­ Havannas drömlika stränder i Playa del Este. Den bästa stranden enligt många är Playa Santa Maria del Mar.


Bussar avgår från Parque Central, tur och retur för runt kronor. Sista bussen hem är ofta full. Taxi tur och retur kostar runt 2kronor. Plaza Vieja ligger i den östra delen av Gamla Havanna. Många stora sevärdheter, som Katedralstorget och Plaza de Armas, ligger mindre än tio minuter bort.


Gatan Teniente Rey går längs med torgets norra sida och leder direkt till El Capitolio, vars kupol syns ända från torgets ände. Gamla Havannas värde som turistmål, men det måste rustas upp, och det skulle kunna ske med turistintäkterna. Ett nyare två-våningsparkeringshus ockuperade hela torget. I mitten av 70-talet, efter det att undervisning och sjukvård byggts upp till väl fungerande system, kunde kubanerna på allvar ta sig an bostadsfrågan både i form av nybyggnad och upprustning.


Gamla havanna

Gamla Havanna är idag den mest intakta av den spanska kolonialtidens städer i Latinamerika. Några boxare tränar på en innergård i gamla Havanna. Män fiskar vid skymningen längs Malecón.


Den kilometer långa strandvägen sträcker sig från hamnen i gamla Havanna till Vedado-kvarteren. Matsalen, baren och cigarrsalongen bildar tillsammans hjärtat på Hotell Havanna. Här kan man umgås eller bara sitta ner en stilla stund med en bok. Till vardagsrummet på Hotell Havanna är alla välkomna. I gamla Havanna ligger två museer som är värda att besöka.


Museo del Ron Havana Club, Rom-muséet, där du kan få veta allt om Kubas mest kända rom, Havana Club. Havanna (spanska: San Cristóbal de La Habana, oftast förkortat La Habana) är huvudstad i landet Kuba. Havanna stad (Ciudad de la Habana) är en av Kubas provinser.


Ca 9hus i stadsdelen har kulturhistoriskt värde. I delar av Havanna är det som om tiden stått stilla. Inte bara de gamla jänkarbilarna och arkitekturen skvallrar om det. Det är något i själva atmosfären.


Gamla havanna

Faktum är att deras öl fått utnämnande som bland de bästa i hela Havanna. Inne spelade ett band svängig latin musik med typisk lokal prägel och det svängde rejält. Innan vi lämnade stod vi och lyssnade en stund. Vi strosade tillbaka länga de gamla gatorna i Havanna i riktning mot hotellet.


I Havanna hjälper folk varann och man gör det bästa av varje situation. På denna blockerade ö har man lärt sig att hålla sina år gamla bilar rullande och man gör det i ett klimat som aldrig blir mörkt, dystert eller kallt. Stadsdelen har stort intresse för turismen, och de utländska investerarna kastade sina ögon på den.


Oavsett om du vill uppleva staden som turist eller göra som lokalbefolkningen, kika på detta perfekta. Välkommen till Barberia Havanna Stockholms främsta barberare Hos oss på Barberia Havanna finner du den koloniala barberartradition och kvalitet som än idag råder på Kuba. Vi har skapat en exklusiv miljö, för vuxna, där alla detaljer är inspirerade av gamla tider men applicerade i moderna material. Till och från flygplatsen är taxi bäst (ca 1kr).


Nästan alla gamla amerikanare i Havanna fungerar som kollektivtaxi. De kör längs ett flertal förbestämda sträckor in mot cent­rum. Om du befinner dig på gata eller Linea i Vedado tar du dig in till centrum genom att vifta in en bil.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg