onsdag 17 oktober 2018

Dikt ensam är stark

Det känns som om man ständigt går på en oviss väg, en stig som med sina gömda faror på sitt eget sätt fortsätter att överraska en. Man fäster blicken fram för att försöka se farorna som lurar runt varje krök. Far åt helvete, allihop ! Det är så att säga ett ömsesidigt beroende.


Konstigt nog, har jag drömt och längtat efter detta under så många år.

Så intensivt och starkt , men nu när jag står inför avskedet, så är det bitterljuvt. Här jag jag upplevt så mycket, mina barn fostrade jag här och här har vi alla våra rötter. Den som inte är vacker vid tjugo, stark vid trettio, rik vid fyrtio och vis vid femtio, blir aldrig vacker, stark , rik eller vis. Ensam är stark Den vita yogurthen rann ut ur förpackningen och ner i tallriken.


Den såg ut som flytande lim, fast… gott. Jag stack ner skeden och vevade runt lite. Jag hade ingen större matlust.


En del människor tror att hålla ut gör en stark - men ibland är det att släppa taget.

Visionerna var starka som få. Sveket mot dom, hur fick dom mig att må? Problem lycka och sorg. Allt har blandats i en stor korg. Att leva är svårt när idealen som satts är för höga.


Du går icke ensam , är en kort dikt som handlar om ensamhet, eller rättare sagt att man aldrig är ensam. Att hur ensam och övergiven man än känner sig, då finns det alltid någon som är med dig. Jag tror att författaren vill ha sagt att man aldrig ska känna sig ensam. Detta är en lista över ordspråk.


Filmen regisserades av John G. Ensam , ensam är nattens rymd över vita vägar. Mig fyller bister törst till vinterrymden. Springer du snart ej för foten upp, djupa jordkalla vatten, värld som ibland mig isat, du starka mörker som min stjärna gömmer? Då skall du hisnande hårt och rent dränka ruttnande lögn som fordom du skonslöst gjorde. Rädslan viker inte, ångesten ropar i ensamma timmar.


Han är inte arg på äldrevården. Tvärtom är han mycket imponera mycket tålmodig.

Beundrar med tacksamhet de invandrarkvinnor som tar sig an de gamla, tar sig tid med dem, sköter om dem, knyter deras skor. Dikter som ger tröst Din sorg är större än att ord kan trösta den. Men ensamheten är stark.


Därför sätter jag mig här, alldeles tyst, vid fönstret. Jag vet att du både vill och inte vill vara ensam just nu. Ferlin Nils - Kärleken är så förunderligt stark. Hagenfors Ingela och Tomas - Vid altaret i kyrkan.


Lundberg Helena - Idag dansar löven i trädens kronor. McLaughlin Mignon - Ett lyckligt äktenskap kräver. Michanek Gulli - Att vara två. Här kan du läsa dikter och minnesord till begravningar.


De kan läsas vid själva begravningen eller skrivas i dödsannonsen. Det kan också vara ord till tröst och stöd i din egen sorg. Du är den du är - förbli den du är - för det är det i dig jag har kär. Jag kan stå ensam mot världen, jag har kraft, jag har färg, jag har liv.


Jag vill vara tyst i din närhet, jag vill bubbla av skratt i din famn. På grund av upphovsmannarättsliga skäl har vi varit tvungna att ta bort verser och dikter förutom nedanstående där författarna givit sitt tillstånd. Denna dikt är hämta med tillstån ur boken ”Sakna dikter ur sorgen” av Ewa Åkerlind.


Plötsligt får man syn på något som aldrig tidigare varit i världen, det är ingen bild och det är inte kunskap – det är , i ordets mest bokstavliga mening, skapande. Något nytt träder fram i det verkliga, vidgar tanken, säger: det ryms mer. Om det är något Tomas Tranströmer har lärt mig är det att livet rymmer mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg