fredag 26 oktober 2018

Dbt behandling göteborg

Dbt behandling göteborg

Billigt Bilsemester till Göteborg med halvpension. Boka ditt boende idag och spara pengar - Se våra erbjudanden här! Mottagningen skickar remiss till DBT -teamet som gör en bedömning om dialektisk beteendeterapi ( DBT ) kan vara en lämplig behandling för dig.


Skillnaden med vår enhet är att vi kan erbjuda traumabehandling i en trygg miljö med kompletterande DBT - behandling. Vi har även en hög personaltäthet så att vi kan hantera patienternas reaktioner och ge dem det stöd de behöver. Så ska fler unga med psykisk ohälsa få hjälp.


DBT – program och utbildningsverksamhet finns nu även i flertalet europeiska länder som Englan Hollan Tyskland och Italien. I Australien finns ett flertal DBT program. Dessa annonseras på DBT -Sveriges hemsida. PTSD- behandling inom DBT , DBT för ungdomar, familjearbete i DBT etc. Det innebär en säkerhet för patienten att få en god behandling.


Till DBT -teamet kommer ungdomar upp till år som har eller har haft ett upprepat självskadebeteende, eventuellt har gjort självmordsförsök och har flera symtom på emotionell instabilitet. För att komma till oss behövs en remiss från en lokal BUP-mottagning. All behandling på KBT-center bygger på kognitiv beteendeterapi. Inriktningen är på nyare former av KBT som ACT (Acceptance and Commitment Therapy), CFT (compassionfokuserad terapi) och DBT (dialektiskt beteendeterapi), alla med inslag av Mindfulness i olika former. Några exempel på dessa är ACT (acceptance and commitment therapy), DBT (dialektisk beteendeterapi) och CTF (compassionfokuserad terapi) Psykolog Göteborg pris.


Kostnaden för att gå till en psykolog i Göteborg varierar dels beroende på vilken psykolog du väljer och dels på antalet sessioner. Vi är legitimerade psykologer och psykoterapeuter. I vår behandling med par arbetar vi utifrån IBCT.


Terapin inleds med en utforskande del där man går igenom problem- och konfliktområden men också parets gemensamma styrkor och historia. Metoden är även användbar vid andra typer av konflikter där parter inte kan komma överens. Om BUP DBT -team, Göteborg. DBT -teamet är en specialiserad arbetsgrupp som erbjuder insatser inom barn- och ungdomspsykiatrin i Göteborg och södra Bohuslän.


Målgruppen har ett upprepat självskadebeteende och har flera symtom på emotionell instabilitet. Riktlinjer för remittering till DBT - behandling inom BUP i Göteborg och Södra Bohuslän. Dialektisk beteendeterapi ( DBT ) är specifikt utvecklad för personer med emotionellt instabil personlighetsstörning. För att inkluderas till denna terapiform bör ungdomars huvudsakliga personlighetsproblematik och symtomatologi karaktäriseras av. Plats Mötesplats Göteborg.


Dbt behandling göteborg

Men även om anhörigperspektivet och familjebandet. DBT används också i behandlingen av personer som har självskadebeteende och till exempel skär sig själva. Behandlingen genomförs i flera steg. I början prioriteras behandlingen av sådant beteende som innebär att klienten inte vill delta i terapin. Hemuppgifter är en viktig del i behandlingen , och det huvudsakliga arbetet sker därför mellan sessionerna.


Terapin avslutas med ett vidmakthållandeprogram, då klient och terapeut tillsammans lägger upp en plan, för hur klienten kan fortsätta arbeta på egen hand för att bibehålla de framsteg som gjorts under behandlingen. Vi använder oss av cookies för att förbättra din användarupplevelse.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg