måndag 27 november 2017

Spärra kreditupplysning

Sveriges säkraste kreditverktyg hjälper dig som företag att hålla koll! Testa marknadens mest kompetenta och moderna kreditverktyg för företag. Smart Data från Bisnode. Med en kreditupplysning som beslutsunderlag får du säkrare kreditbedömningar.


Spärra kreditupplysning

Creditsafe - Världens mest använda kreditupplysningsföretag. Få en komplett kreditupplysning på valfritt företag gratis. Spärra personnummer UC Bedrägerispärr Du som har utsatts för ett bedrägeri eller en identitetsstöld kan spärra din kreditupplysning hos UC. Spärren förhindrar att det går att ta en kreditupplysning på ditt personnummer och försvårar på så sätt fortsatta bedrägerier.


Du kan även spärra ditt personnummer för att förhindra att någon annan tar ett lån i ditt namn. När du ska identifiera dig för långivare är det ditt personnummer du använder. Det är även personnumret som är grunden för långivaren när de begär ut en kreditupplysning på dig.


Spärra kreditupplysning

Spärra kreditupplysning Om någon kommer över din personinformation eller betalinformation, kan det få ödesdigra konsekvenser över tid. Den omedelbara risken är att du råkar ut för bedrägerier som ger ekonomisk skada här och nu – till exempel genom skimning. Vi spärrar din kreditupplysning i dagar och inom en timme spärras din kreditupplysning även hos övriga anslutna kreditupplysningsföretag. Inom dagar från din kontakt med oss behöver du skicka in en kopia på polisanmälan av bedrägeriet, samt att du fyller i och skickar med blanketten spärra kreditupplysning.


Om du misstänker att någon kapat och använt ditt personnummer ska du polisanmäla händelsen. Dessutom bör du kontakta de stora kreditupplysningsföretagen och be dem spärra ditt personnummer. Fråga: Hur gör jag för att spärra min kreditupplysning ? Svar: Du som privatperson har alltid rätt att spärra din kreditupplysning i våra register kostnadsfritt. Detta görs oftast i samband med att du blivit utsatt för identitetsstöld eller bedrägeriförsök. Har du blivit utsatt för identitetsstöld eller bedrägiförsök?


Våra kreditupplysningar innehåller information om kreditvärdighet och risknivå och är ett bra verktyg för att undvika onödiga kreditförluster. UC är Sveriges ledande affärs- och kreditinformationsföretag. Med våra kreditupplysningar samt tjänster inom affärs- och kreditbedömning tar du rätt beslut.


Få koll på din privatekonomi, tips och råd för en bättre ekonomi eller hur du kan skydda dig mot bedrägerier till följd av ID-kapning. Läs mer våra tjänster! Samma regler gäller kreditupplysningar om näringsidkare och näringsanknutna personer och när en kreditupplysning har lämnats ut om ett handelsbolag eller kommanditbolag. Andra juridiska personer har varken rätt att få veta vilka kreditupplysningar som har lämnats eller vem som har begärt dem.


Spärra kreditupplysning

Kontakta kreditupplysnings ­företagen. När du har råkat ut för en id-kapning ska du så snabbt som möjligt spärra ditt personnummer hos kreditupp­lysningsföretagen. Det ger dig ett bra skydd eftersom det ofta krävs kreditupplysningar för att genomföra bedrägerier.


På sidan spärra kreditupplysning hittar du mer information och blanketter för att spärra din kreditupplysning. Kreditupplysningsbranschen har ett samarbete som innebär att om du spärrar ditt personnummer hos ett av bolagen så ser vi till att uppdatera alla övriga bolag i branschen. Du behöver alltså inte kontakta alla.


Vi spärrar direkt din kreditupplysning i två veckor (inom en timme spärrar vi din kreditupplysning även hos övriga anslutna kreditupplysningsföretag). En kreditupplysning är till för att göra en riskbedömning om du har ekonomiska förutsättningar att betala räntor och amortering på ett eventuellt lån, vilket baseras på din personliga ekonomiska historik och nuläge. Syna är experter på kreditupplysningar och marknadsinformation. Idag använder tusentals företag våra tjänster för att hitta, granska och bevaka kunder, leverantörer och affärspartners.


En misstänkt bomb tvingade polisen att spärra av delar av ett bostadsområde i Eskilstuna på torsdagen. Bara de som har blivit utsatta för bedrägerier kan spärra sitt personnummer eftersom det normalt är olagligt att vara otillgänglig för kreditupplysning. Vi fick utrymma hela polisstationen och närliggande verksamhet samt spärra av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg