onsdag 29 november 2017

Faderskapstest innan födsel

Går det att avgöra redan innan födseln vem som är pappa till barnet? Kan man göra faderskapstest under graviditeten? Ett icke-invasivt prenatalt (före födseln ) faderskapstest innebär att vi kan bevisa om en påstådd far är eller inte är den biologiske fadern till ett ofött barn med hjälp av en vanlig blodprovstagning. Om det finns oklarheter om faderskapet gör familjerätten en mer omfattande faderskapsutredning för att fastställa vem som är pappa till barnet.


Mamman och den hon uppger kan vara möjlig pappa till barnet är skyldig att medverka till att faderskapet kan fastställas.

Om man verkligen vill göra ett faderskapstest innan födseln så måste man alltid bekosta detta själv, eller hur? När två ogifta personer får barn har socialnämnden i den aktuella kommunen skyldighet att fastställa faderskapet. Nu kan faderskapet bestämmas på ett säkert och ofarligt sätt även innan barnet är fött. Vårt non-invasiva (oskadliga) faderskapstest är helt ofarligt för både mamman och barnet, eftersom vi får fram barnets DNA genom mammans blod. Det är handläggaren på Familjerättsbyrån som beslutar om det behöver göras ett sådant test.


Vill du veta mer om faderskapstest kan du kontakta Familjerättsbyrån. Anmäl gemensam vårdnad.

För barn till samkönade par där den ena kvinnan genomgått assisterad befruktning ska hennes registrerade maka, partner eller sambo bekräfta föräldraskapet. Föräldraskapet kan bekräftas innan eller efter barnets födelse. I samband med föräldraskapsbekräftelsen kan ni anmäla om ni vill ha gemensam vårdnad.


Detta görs skriftligen med två stycken vittnen som intygar att det är du som skrivit på papperet. Vittnena ordnas av socialnämnden så dessa behöver inte du tänka på. Antalet test som genomförs ökar och enligt tillgänglig statistik är runt procent av de som testas inte pappa till barnet. Innan man genomför ett test ska man vara medveten om att det kan bli en smärtsam process.


Tänk igenom innan hur du ska förhålla dig till kvinnan och barnet om det visar sig att barnet inte är ditt. Ett faderskapstest innan födseln kan därför ses som en är det bättre att vänta tills barnet är fött och sedan ta en postnatal provet. Vem är pappa till barnet? Görs det innan eller precis efter. Prenatalt faderskapstest Är du eller din partner gravid och vill göra ett faderskapstest innan födseln så är det möjligt.


Faderskapstest och med prov förrän barnet är fött. Om man oroar sig för riskerna som kommer med ett fostertest kan man göra ett 1 riskfritt fostertest som använder sig utav foster-DNA utvunnet ur moderns blodplasma. Dock är priset högre än ett vanligt DNA faderskapstest och inkluderar inte några övriga medicinska kostnader relaterade till arbetet din läkare utför, själva provtagningen eller sjukhusets priset.

Det rekommenderas att du får en prisuppgift från laboratoriet innan du genomför din order. Icke invasiva faderskapstest. Det finns också möjlighet att göra icke-invasiva prenatala (före födseln ) faderskapstest genom ett blodprov från modern. Detta prenatala test görs genom att man analyserar cellfria DNA-fragment tillhörande fostret som finns i moderns blod. Ja som rubriken säger, kan man göra faderskapstest innan barnet är fött?


Exempelvis via fostervattensprov? Programvara för blanketter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg