onsdag 12 juli 2017

Swedish match cigaretter

Närliggande produktkategorier till cigaretter har ökat i betydelse för att möta efterfrågan från konsumenter för säkrare. Dela sidan via e-post. Vi producerar dagligen omkring miljoner tändsticksaskar från våra fabriker i Sverige.


Våra varumärken och produkter finns representerade i över 1länder. The LAB är en snusserie som består av sex olika produkter, från tobaksnära smaker till mint - alla i en smalare prilla som vi kallar för Slim. I butikerna finns fabriksfärskt snus och möjlighet att blanda eget.

Med visionen ”en värld utan cigaretter ”, strävar företaget att bidra till förbättrad folkhälsa genom att med sina rökfria produkter erbjuda attraktiva alternativ till cigaretter. Du kan även köpa snus direkt från vår fabrik och blanda ditt eget snus. Visionen om en värld utan cigaretter visar bolagets engagemang att bidra till en förbättrad folkhälsa genom att erbjuda produkter som är erkänt säkrare alternativ till cigaretter. Samtidigt förser bolaget.


Skörden var för dålig helt enkelt och Swedish match förhoppning ligger nu till senvåren då nästa skörd ska komma. I Skandinavien ökade leveransvolymen av snus med mer än sex procent ifjol. Goda nyheter för Sveriges snuscentrum som sagt, men samtidigt minskar Swedish matchs marknadsandelar på svenska och norska snusmarknaden.


Tillverkning sker i sju länder och försäljningen är störst i Skandinavien och i USA. Swedish Match kör cigaretter för miljarder – tiger om vinsten.

Dessutom kan tajmingen på beskedet vara positivt i skenet av den debatt som omger smaksatta e- cigaretter där ett eventuellt förbud kan ligga runt hörnet. Snusmärket exponeras på en skylt med en bakgrund av isig yta med skridskoskär. Samma märke marknadsförs också på ett mobilskal. Det är mycket tack vare snuset som vi röker minst i EU. Den marknadsföring som Konsumentverket nu kritiserar har skett där och delvis även i andra butiker.


Att höja åldersgränsen för tobaksköp är meningslöst eftersom de som är för unga för att handla tobak ändå skaffar sig cigaretter. Sedan juli i år ska alla snusdosor få ny design - i världens fulaste färg. Swedish match får kalla snus mindre farligt än cigg – i USA Snusjätten Swedish match får marknadsföra snus som ett mindre farligt alternativ till cigaretter i USA. Stämningsansökan kom till domstolen i december.


Och där medger bolaget att KOs yrkande på en punkt är riktigt, fast med viss reservation. Det gäller uttrycket New Fresh White som används om snussorten Crushed ice. Mest kända snus varumärken är bl. För oss har det varit viktigt att finna en köpare som delar våra värderingar och ambition om framtiden.


General, Ettan, Grov, Göterborgs Rapé. Tobaksindustrin har inte förändrats nämnvärt på århundraden, men nu skakar den elektroniska cigaretten om hela branschen. Vi ringer och beställer cigaretter och på samma gång köper vi läke­medel, säger en tobakshandlare.


Austria Tabak både tillverkar och säljer cigaretter. Marknaden är Tysklan Ungern och Österrike.

Borås Tidning är bäst i inloggat läge - som inloggad prenumerant har du obegränsad tillgång till allt innehåll. Men i praktiken tror jag vi har under procents chans att lyckas få snuset tilllåtet inom EU.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg