torsdag 13 juli 2017

Barbados stränder

Stranden ligger på sydkusten, där reven skyddar vattnet från underströmmar. I vinter drömmer vi om Karibien. Om tropiskt gröna öar, turkos hav och vita stränder. Charterbolagen satsar mest på stora Dominikanska republiken, Kuba och Jamaica.


Vi guidar dig till tre små öar, till ett mer genuint Karibien. Eller besök alla på ett par veckor.

Denna tätbefolkade stat bjuder nämligen på ett fantastiskt nattliv, god mat, gemytliga barer, vacker natur och många stränder som tillåter bad och sol. Trots närheten till Bridgetown och fartygen känns stranden inte överbelamrad utan erbjuder gott om plats. Lugnt och skyddat av korallrev på västra sidan, lite mer action som gjort för kitesurfing på den södra och för den mer erfarne surfaren finns vilda Batsheba på den östra sidan.


Vad många inte vet är dock att det är förbjudet att sola topless på ön. Flertalet stränder ligger centralt i Bridgetown och kan enkelt nås via promenader. Som turist kan du med fördel hoppa på någon av de fiskebåtar som dagligen åker på turer runt ön.


Det här är en strand som också går under namnet Miami Beach. Stranden är djup och ganska så lång, men det är inte många som hittat hit. Det ligger ett fåtal hotell i området och det påverkar klart att det är färre besökare här.

Men öns regering har sagt att stränderna tillhör alla. För att hitta till de bästa bör man ha koll på ön. Det har Frida Björsell och hennes sambo Dean Chaderton som är född på ön. Här ger de sina bästa tips.


Var hittar man finaste stränderna ? Den vitaste och mest finkorniga sanden, det mest turkosa havet och de vackraste palmerna att vila under? Stränder som är perfekta för att fly till från den grå vardagen? Redaktionen för Allt om Resor har valt ut paradisstränder i världen. Barbados finaste stränder. Ska du resa till Karibien och vill veta var de finaste stränderna är?


Klicka dig in här för att se alla tips! Det gynnsamma dollarläget har lett till ökad efterfrågan på resor västerut. Crane Beach, där Fritidsresor har ett hotell, har röstats fram som världens bästa, i flera omröstningar.


Medeltemperaturen är grader och ön erbjuder god mat och drickbart kranvatten. Den unga sångerskan Rihanna är ett namn som ligger på mångas läppar just nu. Här får du vita stränder , sköna badtemperaturer och det finns massor att uppleva. Du bor på komfortabla 3-stjärniga hotell, där daglig frukost ingår.


Båda hotellen är belägna antigen direkt på stranden eller precis bredvid stranden.

Vår agent på plats kommer ta hand om er och hälsa er varmt välkomna dit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg