måndag 31 juli 2017

Signaltekniker utbildning

Som signaltekniker kan du jobba med nybyggnation eller underhåll och felsökning av signalanläggningar. Utbildningen till signaltekniker omfattar ett års heltidsstudier (2Yh-poäng). Vill du studera till signaltekniker ? Under veckors tid läser du teoretiska kurser, utför praktiska övningar och gör LIA (Lärande i arbete) hos någon av våra företagspartners i branschen.


Signaltekniker arbetar ofta under dagti men arbete under nätter och helger förekommer. Det förekommer även att signaltekniker arbetar utanför hemorten i perioder. Vissa veckor har man jour och beredskap i hemmet efter arbetstidens slut, för att snabbt kunna rycka ut på felsökning och felavhjälpning. Varje avsnitt ska ha sådan längd att den studerande når avsedd färdighet och kompetens. Det händer ibland att signaltekniker arbetar på annan ort i perioder och jour förekommer.


Om du vill så kan du som signaltekniker välja att vidareutbilda dig till säkerhetskontrollant. Yh- utbildningar Ett års heltidsstudier – en kort väg till ett varierande jobb med bra lön. Vi på Studentum önskar dig till en början lycka till med din utbildning till signaltekniker ! Det finns först och främst utbildningar inom högskola för att bli järnvägsingenjör, ofta tre år långa. Järnvägstekniker - bantekniker, eltekniker eller signaltekniker. Möjligheterna är stora.


Signaltekniker utbildning

För satsningarna på järnvägen är större än någonsin. Och din väg inom järnvägen har tusen spår. Utbildningar och certifikat Våra signaltekniker har genomgått BSGS och BSG1.


Viss personal har också utbildats i stlv 5 6 och 85. Våra spårsvetsare är utbildade inom termitsvetsning. Vissa har även utbildning inom påsvets 1och 11 formsvets, växelbyggnation och växelrevision. Grundläggande utbildning i signalteknik.


Signaltekniker utbildning

Vad gör en signaltekniker ? Läs intervjun med Therere från Strukton Rail där hon berättar om vad det innebär att vara signaltekniker. När jag säger att jag jobbar inom järnvägen brukar folk svara: ”Jaha, är det du som styr vart tågen ska köra? Och det är ständig brist på just eltekniker och signaltekniker. Jag trivs jättebra och har inga planer på att förändra något de närmaste åren, säger Therese Klyft som jobbar som signaltekniker på Strukton Rail. YH- utbildningarna sker i nära samarbete med arbetslivet.


Ta chansen att studera en utbildning som är efterfrågad på arbetsmarknaden och öka dina chanser till jobb efter examen! I dagsläget får procent jobb efter avslutad utbildning - inom relevant bransch. Merparten är utbildningar , speciellt anpassade och godkända för Trafikverkets behov. Om du klickar på kategorierna ovan så framkommer de kurser som erbjuds.


Signaltekniker utbildning

Saknar du något så är det bara att kontakta oss på Trafikverksskolan då vi gärna hjälper till med att utveckla nya kurser eller skräddarsyr utbildningsinsatser efter önskemål. Vi investerar kontinuerligt i utbildning och uppdaterade arbetsverktyg för våra medarbetare. Särskilda krav Som sökande behöver du vara minst år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg