onsdag 19 juli 2017

Livslinjen övning

Ställ ungdomen på livslinjen , du som behandlare ställer dig framför ungdomen, gärna en bit bort. Fråga ungdomen som är viktigt i livet, var ungdomen är på väg. Få ungdomen att säga, typ, ”jag ska bete mig kärleksfullt mot mig själv”. Föddes Idag Framtiden - Händelser. KTH Karriär Dina upplevelser och erfarenheter har betydelse för den du är idag.


Livslinjen övning

Livslinjen är en övning som bland annat går ut på att se att livet går upp och ner, men att det alltid finns toppar och att händelser i det förflutna kan påverka den du är idag. Allra bäst är den i en liten grupp med människor som litar på varandra, men det går även att göra själv. Jag gjorde själv värderingstestet som jag länkade till i förra inlägget. Den positiva egenskap som kom högst på listan var ”perspektiv”, förmågan att se saker från olika synvinklar.


B Jag tycker att Livslinjen som linje är väldigt bra och inte bara utformad för den som har varit långtidssjukskriven. Avsteg från livslinjen kan ses som olika undvikandestrategier för att komma undan obehagliga känslor eller att försöka hålla kvar behagliga känslor. Att stanna kvar i sin riktning kan ses som villighet och acceptans av alla de känslor som livet erbjuder.


Livslinjen övning

Hur andning påverkar våra känslor Säkerhetsbeteenden Övning i självvalidering. Vi träffas gånger och går igenom praktiska övningar och psykologiska verktyg. Syftet med gruppen att ge verktyg till beteendeförändring och lägga grunden för goda levnadsvanor som håller över tid. Denna modell är en variant av föregående övning där man tydliggör hur ”hinder”, framförallt inre mentala hinder som tankar och känslor, leder patienten bort från det som är viktigt i livet. Livslinjen är till för alla – tjejer och killar, yngre och äldre och människor med olika typer av bakgrund.


Du ska vara klar med grundskolan och vara beredd att arbeta med att förändra ditt liv. Vi prioriterar sökande som ännu inte har uppnått grundläggande behörighet för högskolestudier. Del 1: Min livslinje. Dalslands folkhögskola i Färgelanda har flera särskilda kurser, däribland yrkesutbildningarna Äventyrsguide och Integrationspedagog. Rita in och beskriv kortfattat viktiga positiva händelser ovanför linjen.


I denna övning ser du tillbaka på ditt liv i syfte att se vilka händelser och val som har format dig. Nedanför linjen skriver du ner mer negativa eller utmanande händelser. Till livslinjen kan du välja händelser eller milstolpar som varit av betydelse. Denna ” Livslinje ” är individuell, men har vissa generella egenskaper, som delas av alla. Genom olika visualiseringsövningar kan Livslinjen förändras, och detta leder till förändringar i självbil i hur minnen påverkar, förändring i hur man ser på sin personliga framtid.


Tycker att alla borde rita upp en livslinje av deras liv och se hur det varit och tänka igenom vad man kan ta med sig i framtiden. Tyvärr är det svårt att förklara hur den ska se ut. Men jag har försökt rita ett exempel i paint (detta är inte min livslinje ). Teambuilding övningar är inte bara roliga att genomföra, de hjälper även till att skapa en starkare gruppkänsla. Dessutom bidrar de till att grupper lär sig att arbeta bättre tillsammans. Nedan presenterar vi några övningar som är effektiva att använda när det gäller att skapa välfungerande grupper.


Här förklarar vi de viktigaste begreppen och ger dig några enkla övningar att prova själv hemma.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg