tisdag 18 juli 2017

Flytta ihop hyresrätt

Vi bevakar och visar utbudet av lediga lägenheter från kommunala och privata hyresvärdar. Vi uppdaterar dagligen utbudet av första- och andrahandskontrakt i ditt bostadsområde. Ha en rak och ärlig kommunikation. Ju färre oklarheter mellan er, desto enklare är det att bo ihop.


Flytta ihop hyresrätt

Försök att rensa luften i tid innan du har dämt upp för mycket – då är det svårt att få till ett bra samtal. Om du flyttar in i din partners lägenhet är lägenheten hennes eller hans om ni separerar. Checklista till dig som ska flytta ihop. Du bör informera hyresvärden om ni flyttar ihop i din eller din partners bostad. En hyresvärd har inte rätt att vägra att ni flyttar ihop.


Teckna hemförsäkring som gäller för båda. Prata med ditt försäkringsbolag och se till att båda täcks av en hemförsäkring. Flytta in i sin pojkväns hyresrätt. När du flyttar in hos din pojkvän kommer ni således att bli sambor enligt lagens mening. Att flytta ihop och bli sambo är en stor sak.


Men innan flyttlasset går finns det vissa juridiska aspekter som är bra att ha koll på. När man väl bestämt sig för att flytta ihop så finns det vissa saker man skall tänka på. Här kommer därför Moverias bästa att flytta ihop tips. Vårt första att flytta ihop tips handlar om boendesituationen.


Det kan ofta vara bra att göra en helt ny kalkyl inför att man skall flytta ihop. Ett år efter att Tim flyttat ihop med Nelly i hennes lägenhet omkommer Nelly i en bilolycka. Hyresvärden vill hyra ut lägenheten till någon annan men Tim tycker att han som sambo borde ha rätt att bo kvar. Så säger lagen: Om en hyresgäst dör har efterlevande make eller sambo som bor i lägenheten rätt att överta hyresrätten. I en hyresrätt där man delar på hyran står rimligen även båda på kontraktet.


Tar det slut så byter man hyresrätten mot två mindre eller ser till att boendet löser sig tillfredställande för båda på något annat sätt. I en bostadsrätt ens partner äger kan man bli ställd på gatan efter några få månaders uppsägningstid. Om man blir sambo i en hyresrätt måste företaget då godkänna den som flyttar in, om en bor där sedan tidigare och är godkänd för kontrakt? MÅSTE man vara skriven båda två eller kan fortfarande bara en stå på kontraktet? Ett bra tips för att hålla nere kostnaderna är att kolla köp- och säljsidor, loppisar och second hand-butiker eller höra med släkt och vänner om de har möbler och saker som de inte behöver.


Ylva Yngvesson, privatekonom på institutet för privatekonomi på Swedbank. Väljer ni att inte skriva ett samboavtal omfattas ni av sambolagen. Se till att hemförsäkringen gäller er båda.


Flytta ihop hyresrätt

I denna guide finns de viktigaste tipsen för er som står i begrepp att flytta ihop. Börja med att fixa ett sparande, Ordna sedan hemförsäkring m. Börja därför med att fundera på och skriva ner vad ni måste ha och vad som vore trevligt men som ni kan tänka er att avstå från. Många verkar tro att en flytt från en hyresrätt innebär lite friare tyglar än vad en flytt från en bostadsrätt gör. Du kan inte lämna din bostad vind för våg och flytta in i nästa. Oavsett om du flyttar ihop med din partner i en nyköpt bostadsrätt eller i en hyresrätt finns det flera saker att tänka på.


Här listar vi fem saker ni måste göra när ni flyttar ihop. Det finns många, inte minst i områdena kring Stockholm, som vill flytta till Solna. Enligt många mätningar är det Sveriges bästa kommun i en rad olika avseenden. Dessutom har staden en väldigt låg kommunalskatt, vilket gör att ett par som flyttar från till exempel Värmdö kan spara tusenlappar varje år.


Vi listar fem viktiga punkter ni inte ska glömma bort. Har du och din flickvän eller pojkvän tänkt flytta ihop ? Här är saker som ni bör tänka på innan! Sambos ärver inte varandra enligt arvsordningen, därför är det viktigt att skriva ett testamente.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg