onsdag 20 april 2016

Hvor lang tid tager en psykiatrisk udredning

Välkommen till Naturkompaniet! Gör vardagen till ett äventyr! Hvor lang tid tager et forløb? I psykiatrien bruger man et internationalt diagnosesystem, der hedder ICD-10.


Når den er stillet kan behandlerne få en ide om, hvordan sygdommen kan udvikle sig. Planen indeholder information om tid og sted for næste besøg i et ambulatorium. Hvis der er lang venteti har patienten ret til at blive udredt eller behandlet et andet sted. Det kaldes en prognose. Der kan opstå situationer, hvor vi i Psykiatrien i Region Nordjylland ikke selv har mulighed for udrede en patient inden for dage.


Lange ventetider og et stort pres i det offentlige sundhedsvæsen eller usikkerhed hos egen læge om psykiatriske lidelser kan desværre betyde at nogle mennesker oplever lang ventetid på psykiatrisk udredning eller ikke oplever der er tilstrækkelig tid til at gå i dybden med deres vanskeligheder. At få en diagnose kan være en lettelse og en vej til at komme videre og få nye handlemuligheder og svar. For dig som patient betyder en udredning , at du har samtaler med psykiateren hos Hejmdal, hvor dine oplysninger er den vigtigste forudsætning for at få stillet en pålidelig diagnose. Hvem der skal deltage og hvor lang tid tager samtalerne i et udredningsforløb?


Ved afbud af tidlig tid , bedes du sende en mail på. Jeg har nylig vært innlagt på psykiatrisk akuttmottak og i journalen min derfra står det flere ulike tentative diagnoser. Jeg begynte for to uker siden i behandling hos psykolog på psykiatrisk poliklinikk og i januar skal vi begynne med utredning.


En viktig erfaring er at fastlegen ofte ikke har behov for en total psykiatrisk gjennomgang av pasienten, men trenger hjelp til mer spesifikke problemer, f. Bruger, der har ADHD fortæller sin historie om at leve med ubehandlet ADH udredning og livet efter at være kommet i behandling. I dag er der fokus på den medicinske behandling, hvor Lars kommer med oplæg med udgangspunkt i deltageres erfaringer med medicin. Såfremt du ønsker gratis udredning og behandling hos en speciallæge i psykiatri, skal du som gruppe sikret patient opsøge din egen læge og bede om en henvisning til psykiater.


Herefter kan du kontakte os telefonisk og aftale en tid. Som gruppe sikret kan du henvende dig direkte uden henvisning fra en praktisernede læge. Er der nogle af jer der har fået en udredning på et psykiatrisk hospital? Men jeg har kun fået en dato, hvor jeg skal derhen.


I løbet af de første lægesamtaler skal man gennemgå et systematisk diagnostisk interview, det vil sige en samtale hvor lægen systematisk udspørger om symptomer ved brug af en spørgeguide. Som udgangspunkt kan man som lægperson ikke andet end at stole på en psykiatrisk diagnose. Den er produktet af en udredning , der kan tage både kort og lang tid at gennemføre. Epikrisen (som det afsluttende dokument hedder) beskriver problematikker.


De enkelte trin i din udredning (undersøgelser) og eventuel behandling er tilrettelagt på forhån både hvad angår tid og indhold. En direkte, hurtig, let og fleksibel adgang til psykiatrisk udredning og behandling. Uden venteti og uden visitation. Når de har behov for det – og dér, hvor de opholder sig. En løsning, hvor hjælpen aldrig er mere end et mobilop-kald væk.


Blodprøven kan tages hos en praktiserende læge, en speciallæge i allergisygdomme eller hos en hudlæge. Priktest udføres som regel hos speciallæger. Der findes ikke noget enkelt svar på dette, da det er meget individuelt, men jeg vil forsøge at give et så fyldestgørende svar som muligt. Når beslutningen om at trappe ud er taget, skal man som det næste lægge en plan for selve udtrapningen sammen med sin læge.


Hvor lang tid tager en psykiatrisk udredning

Man kan godt trappe ud af medicinen på dage, som vil være relativt hurtigt, og man kan gøre det over nogle måneder. Vi er langt fra i mål med at lave evidens af, hvad der virker, men problemet med den her type sygdomme er, at vi jo skal ud og måle på bløde effekter af behandlingen, og det tager lang tid at få resultaterne for, hvordan det går med børnene efterfølgende. Du har mulighed for at få en kopi af journalen, hvis du ønsker det. Op-lysningerne i e-journalen vises dage efter, at de er regi-streret. HVOR LÆNGE VARER BEHANDLINGEN?


Inden for en uge efter modtagelsen af klagen, besøger advokaten hospitalet og taler med den pågældende og muligvis overlægen. I nogle tilfælde indhentes en udtalelse fra Retslægerådet, før retten tager stilling til, om indlæggelsen har været lovlig og kan opretholdes, eller om den pågældende skal udskrives. De såkaldte normtider i forløbspakkerne fastsætter nemlig præcise tidsfrister for, hvor lang tid de nødvendige undersøgelser for at kunne stille diagnosen må tage. Desuden indebærer pakkeforløbene, at du får tilknyttet en fast kontaktperson.


Hvor lang tid tager en psykiatrisk udredning

Kontaktpersonen kan svare på spørgsmål om igangværende undersøgelser og din behandling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg