torsdag 28 april 2016

Måla eternittak kostnad

En del väljer att högtryckstvätta eternittak , men även det kan vara problematiskt (som vi kommer att skriva mer om). Det finns trots det färgtyper som är speciellt framtagna för eternittak. De populäraste är två färgyper från Nordsjö och Hagmans. Krävs det bygglov om man vill måla eternittak ? Vi kommer till exempel att erbjuda er information om materialet asbest som är det viktigaste ämnet som eternit är skapat av.


Information om bygglov och anmälningsplikt finner ni här.

Gamla eternittak är tåliga tak, men eftersom de innehåller asbest tillverkas de inte längre. Men även om takpannorna inte går att byta ut, kan taket bli som nytt igen med lite färg! Vårt hus är tänkt som ett evighetshus med minimalt underhåll. Boverket ger inget tydligt svar på detta men i de flesta fall byggs eternittak in med plåt, vilket innebär att taktäckningsmaterialet ändras och således påverkar byggnadens yttre utseende (se fråga 3). Då eternittak ofta ser tråkiga ut, väljer en del att måla eternittaksplattorna.


Om detta är tanken, se då fråga 3. Vad kostar det att byta ut eternittak ? Det finns många faktorer som spelar in i kostnadsbilden för byte av eternittak som tex. Takets förutsättningar som lutning, storlek och höjd är andra viktiga faktorer.

Att måla om ett plåttak kräver noggrannhet, rätt utrustning och stor kunskap. Vi på Takteam är diplomerade. Att byta eller att inte underhålla sitt eternittak är förenat med stora kostnader. Isonit Rubbers femstegsmetod gör ditt gamla eternittak som nytt och tätar även minder sprickor i skivan. Färg gjorde mitt eternittak som nytt.


Takbeläggningsfärg Akrylbaserad takbeläggning till papp-, plåt- och eternittak. Materialåtgång: Papp- oc. Betongtaksfärg Flexibel UV-resistent betongtaksfärg för utomhusbruk, snabbtorkande, vattenavstötande och duíffusionsöppen.


Färg till eternittak (och cementpannor) Jag vet detta är en gammal fråga men jag sitter här och letar efter något att täta och eventuellt måla gamla platta cementpannor med. Skall lägga om taket på ladan och har extra av de gamla cementpannorna men de är så porösa att taket nog väger det dubbla när det har regnat. Faktum är att allt fler eternittak försvinner och snart är det inte många kvar. Därför har eterniten fått ett kulturhistoriskt värde. Frågar du en byggnadsantikvarie, kommer hon eller han att säga att du inte ska byta ut eternittaket, så länge taktäckningen fungerar.


Eterniten är eldbeständig och åldras vackert. Takomläggning kostnad för material Ett nytt tak varierar oerhört mycket i pris beroende på vilken typ av tak det gäller, detta är alltså ett mycket viktigt beslut inför din takomläggning. På denna sida avser vi att gå igenom möjligheterna att installera solceller på eternittak och diskutera vad som talar för och emot en installering av solpaneler på eternittak. Målning av takpannor ställer höga krav på kompetens, erfarenhet, utförande.


Vi är ett av Sveriges främsta företag på att måla betongpannor, måla tegelpannor och måla plåttak och har över 5målade tak i regionen med 1 nöjda kunder! De upptäckte en rötskada på vårat tak ihop med att de gjorde den kostnadsfria inspektionen.

Därefter spolade de och målade. Som nytt och nu går det år till. Troligen kommer du även lägga nytt tak när du väljer att sanera ditt gamla tak.


Då använder du ditt ROT-avdrag och kostnaden blir drygt hälften av detta. Ditt eternittak fungerar som isolering under. Det blir jättebra för dig och ditt hus. Re: Måla på eternitplattor. Vi gjorde ett test på farstukvisten, vi målade med alkyd-oljefärg rätt på, ingen tvätt eller så.


Det täcker väldigt bra första varvet, men kanske är att föredra. Alkyd-färgen är ju inte så diffusions-öppen som man kanske skulle önska. Jag bytte mitt gamla eternittak förra året men tog ned och körde bort eterniten själv. VC här i Falun tar emot eternit från privatpersoner utan kostnad och det var bara att slänga i en container. Om du är kapabel är mitt tips att ta ner eterniten själv.


Min uppfattning är att eternit är ett arbetsmiljöproblem, inte ett gift. De beräknar att arbetet kommer att ta timmar. Detta är alltså arbetskostnad.


Kostnad för material och resor för målaren tillkommer, om du inte tillhandahåller detta själv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg