måndag 25 april 2016

Vad kan man bli om man läser ekonomi

Discover Man With A Man. Efter Ekonomiprogrammet blir man behörig till en rad olika eftergymnasiala utbildningar och du har många möjligheter att plugga vidare ifall du vill det. Du kan också välja att börja jobba direkt. Jag ska snart börja gymnasiet och har blivit antagen till Ekonomi inriktning ekonomi.


Jag vet inte riktigt vad jag vill bli och undrar vad man kan få för yrke i framtiden utan att lägga till andra ämnen?

Vilka framtida yrken är bäst och mest rekommenderade inom ekonomi ? Om man till en eftergymnasial utbildning behöver Matte t. Fastighetsmäklare eller till en Ingenjör - då är det bäst välja inriktning Ekonomi. Samhällsekonomi handlar om hur samhällets resurser används på bästa sätt, företagsekonomi handlar om hur man startar och driver ett företag och juridik handlar om hur Sveriges lagar påverkar företag och privatpersoner. I utbildningen läser du ämnen som Företagsekonomi, Privatjuridik och Psykologi. Vad är det bästa med din utbildning?


Att man lär sig mer än vad man tror.

Till exempel om att starta eget företag och att ta hand om kunder. Vilka egenskaper ska jag ha om jag ska läsa Handels- och administrationsprogrammet? Det är viktigt att vara intresserad av just den här branschen och att vilja ha eget företag och sälja.


Programmet vänder sig även till dig som vill lära dig hur man startar, driver och utvecklar företag. Utbildningen lägger grunden för fortsatta studier i ekonomi , juridik och andra samhällsvetenskapliga områden på högskolan. Texten om ekonomiprogrammet är översatt till olika språk.


Väljer man det måste man noggrant undersöka om man får tillgodoräkna sig de utländska poängen i sin svenska examen. Ta alltid reda på vad som gäller innan utlandsstudierna. Efter avslutad grundutbildning kan man läsa ett master- (eller år) eller doktorandprogram utomlands. Blir din svenska utbildning giltig internationellt och.


För att bli fastighetsmäklare måste du läsa högskolekurser inom fastighetsförmedling, civilrätt, fastighetsrätt, skatterätt, ekonomi , byggnadsteknik och fastighetsvärdering. Du ska dessutom praktisera hos en registrerad fastighetsmäklare i tio veckor. Hur vi gör det kan du läsa mer om här.


Många dörrar öppnas När du väljer vad du skall läsa börjar du ringa in vad du i framtiden skall jobba me men oavsett vad du läser på Handelshögskolan får du många möjligheter efter examen. Ekonomi och juridik är breda utbildningar som fungerar som dörröppnare för många olika arbeten.

Sommarjobb kan man i vissa fall börja söka redan innan årsskiftet och ibland så tidigt som i början av november. Inom många gymnasieutbildningar med inriktning ekonomi får du chansen att starta upp ditt eget företag. På vissa gymnasium kan du läsa ekonomi och få chansen att bli diplomerad gymnasieekonom. Yrken som du kan arbeta med efter en ekonomiutbildning på gymnasiet är ekonom, civilekonom eller ekonomiassistent.


Om du väljer att läsa en yrkesutbildning inom beteendevetenskap kan du rikta in dig mot coachning, psykoterapi, samtalsterapi eller någon kognitiv behandlingsmetod. De pågår under allt från några veckor upp till flera terminer och är ofta lätta att bygga vidare på i takt med att du blir allt mer erfaren. Läser du programmet kommer du utveckla ditt kritiska tänkande och din analysförmåga. Nämn tre egenskaper som du tycker man bör ha för att ha ut maximalt av utbildningen.


Man måste kunna ta eget ansvar för sina studier, vara samhällsintresserad och man bör också ha en vilja i att uttrycka sig både i tal och skrift. Det går till och med att börja med nätkurser. Det blir totalt 1hp, dvs år.


Med tiden kan du sedan läsa upp till master eller magister om du vill. Ett affärsjuristprogram finns annars i Linköping. Den som vill kan läsa i snabbare takt och bli färdig tidigare.


Allt är bra planerat och lärarna är hjälpsamma. Beskriv Örebro universitet med tre ord. Spännande, sammanhållet och öppet. Vad tycker du om studentlivet i Örebro?


Du som missar sista ansökningsdatumet kan fortfarande göra en sen ansökan till de program eller kurser som inte får tillräckligt många sökande, alltså inte blir fyllda. Kan man göra en sen ansökan? Om det finns eller blir lediga platser kommer de sökande som har den behörighet som krävs för utbildningen bli antagna.


Länkar till mer information om hur man blir advokat hittar du i menyn till vänster. Läs mer om Advokatsamfundet! Vill du veta mer om hur man blir advokat?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg