onsdag 20 april 2016

Sightsavers seriösa

Sightsavers seriösa

Sightsavers är en internationell organisation som bekämpar blindhet som kan förebyggas och arbetar för att människor med synnedsättning ska ha rätt till samma. Här hittar du alla seriösa hjälporganisationer vi har i Sverige som kännetecknas av att de har ett 90-konto*. Det finns många hjälporganisationer. Alla hjälporganisationer har sina respektive intresseområden och är av varierande organisationsstorlekar med helt olika finansiella förutsättningar.


Sightsavers seriösa

Svensk Insamlingskontroll har beviljat 90-konto åt insamlingsstiftelsen Sightsavers International Sverige och Föreningen Emmaus Åkvarn-Björkå. Det innebär att de redan i dag uppfyller organisationens högt ställda krav och att deras räkenskaper hädanefter kommer att granskas årligen. Svenska privatpersoner ger en miljard mer till välgörenhetsorganisationer i dag jämfört med för tio år sedan.


Men svenska företag står för den. Hur lyckas man att ha skulder till CSN på en halv miljon? Dubbla examina och nyss avslutade studier? Går det att vara i det beloppet då? Varningsarkivet visar tidigare aktiva blufföretag.


Sightsavers seriösa

När varningar inte längre bedöms som aktiva arkiveras de. Hitta en eller flera hjälporganisationer att engagera dig i. Hjälp fattiga barn och kvinnor. Vad är det som leder till inkludering på riktigt i internationellt utvecklingsarbete och vad driver arbetet framåt i olika miljöer? Hur kan samarbeten förändra attityder runt funktionsvariationer i praktiken?


Medverkande: Cornilla von Plomgren, Chef Norden, Sightsavers. En del av Gota Media v mars Välkommen till Lustiga Trädgården Götenes nya blomsterbutik - mysig och unik Kom in och inspireras!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg