tisdag 19 april 2016

Bra böcker för ungdom

Välj bland miljoner titlar! Alltid fri frakt över 1kr. Med Nextory får du tillgång till de bästa titlarna i din mobil och surfplatta! Hos oss hittar du allt för en inspirerande vardag. Passar troligen bäst för år eller i Svenska 1-2.


En väldigt bra och välskriven bok , som kräver sin läsare.

Tack för många bra tips, nu har jag fått många bra idéer om vad våra tjejer kan läsa framöver #128578; Ett tips tillbaka är böcker av Michael Morpurgo. I våra barns skola har vi läskontrakt mellan elever och skolan, vilket innebär att de skall läsa högt för en vuxen minuter per dag, fyra dagar i veckan, från åk 1-åk 9. Bokbörsen Ljudbok Bra Böcker. Den svenska marknadsplatsen för lästa böcker , lyssnade skivor och tittade filmer. Sök bland tre miljoner annonser från tjugo tusen säljare som levererar direkt till dig. Speltid ca timmar uppl.


Boktipset är platsen för dig som älskar att läsa, recensera och tycka till om böcker. Du får personliga boktips baserade på vad du har läst och gillar, kan enkelt hålla koll på vad du vill läsa och dela med dig av dina tips.

Du kan också följa medlemmar som matchar din boksmak och få tips utifrån deras listor, betyg och recensioner. För dig som vill läsa mer. Idrottarnas kostbok – ett bra verktyg för dig som tränar barn och ungdomar. Att vara med i en bokcirkel blir mer och mer populärt och är ett roligt, och ibland lite utmanade, sätt att läsa böcker.


Här har vi samlat våra bästa tips på böcker som passar bra att läsa och diskutera kring i bokcirkeln. Denna bok fungerar allra bäst som diskussionsunderlag för barn i åldern 4-år. Tre knepiga situationer illustreras av tre lekande flickor i tre kapitel. Det första handlar om att det alltid finns ett sätt att medvetet exkludera och få någon att känna sig utanför.


Andra kapitlet handlar om att dela lika. Egentligen funkar de flesta böcker bra som högläsning, men när det gäller att läsa högt för tonåringar kan det vara bra att tänka till lite extra vid valet av bok. Till en början bör det kanske vara en så pass spännande bok så att högläsningen verkligen lockar och engagerar, så att man kommer igång med högläsningen. Uppföljaren Words of Radiance är också en bra bok , men den lever tyvärr inte upp riktigt till den första boken i serien, även om Words of Radiance har en del starka passager.


Bra böcker till bäst pris Bland våra egna boktips kan du klicka på respektive bok för att se var du kan köpa boken till bästa pris hos exempelvis Bokus , Adlibris eller CDON. Om du är mest intresserad av ljudböcker kan det vara värt att känna till att alla ljudboksappar erbjuder en testperiod på minst dagar gratis. Handlar om två 17åringa tonåringar som är involverade i en trafikolycka, föraren Caleb Becker döms till ett år för rattfylleri och offret Maggie är ärrad för livet och kommer aldrig mer kunna spela tennis som hon brukade.


Han gör bort sig på alla möjliga sätt och läsaren är så nära författaren att man nästan tycker sig kunna ta på honom. Det är ständigt förändrande hos läsaren vilken bok av de sex som är bäst.

I Min kamp skriver han om sin rädsla som barn för den fullständigt oberäknelige och skräckinjagande fadern. Ofta kastas läsaren rakt in i handlingen, Bakgrundshistorier och långa beskrivningar får sällan plats i en novell, bara det viktigaste finns med. Christopher Paolini, skriver bra , fortfarande lite barnsligt, men han är ju bara ~år.


En annan som jag för tillfället har tappat namnet på:) Stephen King har också skrivit några riktigt bra som jag skulle klassa som fantasy, exempel på det är Talismanen och uppföljaren Svarta huset.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg