fredag 30 oktober 2015

Öka chansen att bli gravid med tvillingar

Öka chansen att bli gravid med tvillingar

En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Här hittar du olika sätt att påverka dina chanser att bli gravid med tvillingar. Gå upp i vikt – Generellt så har du mindre sannolikhet att bli gravid med tvillingar om du är mager. Studier visar att sannolikheten för att bli gravid med tvillingar ökar om du är överviktig. Enligt Socialstyrelsen är det bara tillåtet att försöka bli gravid med ett befruktat ägg i taget, men tusentals svenska tvillingar har blivit till genom denna metod.


Öka chansen att bli gravid med tvillingar

En av tio kvinnor som behandlas med Pergotime och blir gravid får tvillingar. Asiatiska kvinnor har tvärtom lägre chans att föda tvillingar. Din ålder har inverkan: Ju äldre du är ju större är oddsen att bli gravid med tvillingar.


Från och med år är det vanligare att kvinnor släpper fler än ett ägg. Kvinnor över år har chans att bli gravid med tvillingar och över år ökar chanserna storartat! Börja och slut med P-piller – Man vet att hormonbalansen hos kvinnor som tagit p-piller är rubbad vilket enligt vissa studier kan öka sannolikheten för tvillingar (pga. att flera ägg släpps samtidigt). Kan man öka chansen att få tvillingar ? Skrivet av: Trolle- vill ha tvillingar ! Några kompisar satt och diskuterade detta under till fenomen- att få bli utvald till tvillingmamma! Att man som syskon alltid har någon det måste vara speciellt!


Roligt att det händer när man vill. Finns det några tips eller gammal skrock som ökar chansen till tvillingar ? Hände en jag känner med. Hon var år och hade två barn innan och önskade sig tvillingar och fick två små tjejer med också enäggstvillingar.


Fast då hade hon som sagt två graviditeter innan och var även överviktig när hon blev gravid med tvillingar. En tvillingmamma har alltså en ökad chans – eller risk – att bli gravid med tvillingar flera gånger om. I media har det berättats om flera sådana fall. Ett exempel är ”Edins flickor”, som de tre tvillingparen från Stöde utanför Sundsvall kallas.


Eller Rose-Marie Karlsson i Södertälje. Hon födde tre par tvillingar inom sex år. Hur gör jag för att få tvillingar ? Jag är år gammal och planerar att få mitt andra barn och jag har en fråga. Hur ska man göra för att öka chansen att få tvillingar ? Tvillingar är ju en samtidig utveckling av två barn i livmodern.


Om ni funderar på att skaffa barn finns det flera saker som ni kan göra för att förbereda era kroppar optimalt för att skapa ett barn. När ni väl beslutat er för att försöka få barn sätter ofta otåligheten in. Ni är kanske vana att kunna planera för framtiden, men en graviditet kommer sällan till på beställning.


Dessa rekommenderar man då, om möjligt, att sluta med eller att man tillsammans med läkare hittar en lösning. Värktabletter som Ipren, Alindrin och Ibumetin kan öka risken för missfall, så om du vill bli gravid ska du hålla dig till Alvedon, Pamol eller Panodil. För mannen gäller det att hålla testiklarna kalla.


Att få tvillingar är ärftligt. Sannolikheten att få tvåäggstvillingar ökar om du har släktingar som fött tvillingar. Vid IVF-behandling är det lite vanligare att det blir enäggstvillingar, varför det är så är det ingen som vet. Behandlingen går ut på att man framkallar en ägglossning för att öka chansen att bli gravid.


Specialistläkaren som ordinerar läkemedlet följer också upp utvecklingen av äggblåsornas tillväxt i äggstockarna med hjälp av ultraljud. Målet är att det ska utvecklas en äggblåsa, vilket innehåller ett moget ägg. Jag har gjort en liten lista på sätt att öka chanserna att bli gravid (klicka på länken för att läsa det uppdaterade inlägget!).


Jag har provat några av dessa saker, men inga av kosttillskotten. När jag ville bli gravid med Lucas läste jag på massor. Chansen för att få tvillingar ökar till exempel med åldern på grund av förändringar i ditt hormonsystem som gör att fler än ett ägg lossnar varje månad. Olika typer av fertilitetsbehandlingar kan också öka chansen för tvillinggraviditeter, som till exempel IVF.


Jag snubblade över en artikel om nån studie från Australien som visade att folsyra ökade chansen att bli gravid med tvillingar med om man åt folsyra innan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg