torsdag 8 oktober 2015

Bluffaktura via mail

Du bör undvika enkla råd som stryk ett streck och skicka tillbaka. Tänk istället efter vad som har hänt. I många fall är fakturan utskickad på grund av någon form av accept, alltså att tjänsten är tecknad över telefon, via e-mail eller via post med exempelvis underskrift. Varningslistan varnar för bluffakturor, företag med oseriösa försäljningsmetoder och för erbjudanden eller utskick som kan uppfattas som vilseledande. Brevet och en kopia på bluffakturan skickar du till den adress som företaget angivit på fakturan.


Spara kopior på alla dina brev, meddelande och eventuell annan konversation med motparten. I ett senare skede kan det vara viktigt att kunna styrka datum och innehåll i bestridandet - för därför gärna dagbok över händelseförloppet. Klicka aldrig på länkar i mail som antyder att ditt konto är fullt eller behöver uppdateras. Var försiktig med att klicka på länkar som skickas med e-post från okända avsändare.


Svara aldrig på e-postmeddelanden av det här slaget. Då är det viktigt att du bestrider även detta krav skriftligen. Brevet kan utformas på samma sätt som brevet till företaget som hade det ursprungliga kravet på dig. Det går också lika bra att bestrida inkassokrav via e-post. Det cirkulerar bluffmejl, sms och falska kundundersökningar som ger intryck av att komma från Telia.


Dessa kan se förhållandevis äkta ut med Telias logotyp och. Vad kan du göra om du fått en bluffaktura ? Gör så här: Invänd mot, det vill säga bestri fakturan genom att stryka ett streck över den och skriva Bestrider betalningsansvar – ej beställt. När du får en felaktig faktura är det viktigt att kontakta företaget skriftligen, exempelvis via mejl, för att bestrida (protestera mot) fakturan. Att bestrida innebär att du meddelar att du inte kommer att betala och varför.


Skicka ditt bestridande via mejl. Vi har en mall som du kan använda. Tänk på att du endast kan bestrida den del av fakturan som du tycker är. GB of storage, less spam, and mobile access.


Bluffsamtal via telefon. Flera personer har blivit uppringda av bedragare som påstår att de ringer från Elgiganten för att det blivit något fel på kundens beställning eller leverans eller att någon obehörig gjort ett köp via deras konto. För att kunna åtgärda problemet behöver man uppge sitt Bank-ID.


Alternativen som visas varierar beroende på vilket Office-program du använder. För snabbast handläggning gällande kundtjänstärenden vänligen kontakta oss via mail. Jag bestred allt i mail till en Angelica Berg eftersom deras info mail inte gick.


Porrbedragarna håller ångan uppe – under helgen nåddes många svenskar av utpressningmejl som ser ut att ha skickats från deras egna konton. Fick sedan svar via mail att avtalet gäller. Har försökt att få dom att bekräfta mitt mail med mina krav det gör dom inte. Verkar som den rätta vägen är att inte betala en krona ! Vänligen tänk på följande när du betalar via Swish: Ange fakturans OCR-nummer i meddelanderutan.


Ange inte något annat i meddelanderutan utöver siffrorna i fakturans OCR-nummer. Betalar du flera fakturor så behöver du göra en separat betalning för varje faktura. När du anmäler ett brott måste du alltid uppge dina personuppgifter. Om du gör en anmälan åt en annan person behövs bådas personuppgifter. En kopia av polisanmälan (målsägandekopia) skickas vanligtvis med post till den som drabbats av brottet.


Har du gjort anmälan i e-tjänsten får du också en bekräftelse via e-post. now or read more about our mail products below. Webmail: Our webmail contains a range of great features e. Mail is going places, come with us. Follow upwith yourfeet up.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg