torsdag 29 oktober 2015

Någon att prata med online

Boka Hotel Antiche Terme och spara upp till med Agoda! Vissa av ställena jobbar med särskilda frågor, andra kan du prata med om vad som helst. Flera av dem kan du också kontakta om du oroar dig för någon du känner. Några hjälper även till med stödpersoner, gruppträffar och annat stöd.


Hos vissa är det experter som svarar, hos andra är det personer med egen erfarenhet. Du som behöver prata med någon , här finns en lista på organisationer som erbjuder stöd på telefon, chatt och mejl.

Som närstående kan det kännas mycket värdefullt att prata med andra med liknande erfarenheter. Det händer mycket i en människa under uppväxten. En del kan vara förvirrande och kanske upplever du det svårt att ta upp vissa frågor med familj och vänner.


Känner du att du behöver prata med någon är du välkommen till våra kuratorer. Till kurator kan du komma för ett eller flera samtal. Behöver du någon att prata med ? Att få dela sina tankar med någon kan göra skillnad.


Jourhavande präst lyssnar, och det som sägs stannar mellan er.

Sanningen är däremot att det råder brist på psykologer på många håll i landet och det är vanligt att man får vänta i månader innan man får träffa någon. Att träffa en psykolog online hos Mindler är därför ett alternativ för dig som inte får, kan eller vill träffa någon på en mottagning. En svår livssituation kan kännas svår att hantera på egen hand. Det kan vara en situation som du själv befinner dig i eller indirekt påverkas av.


Oavsett hur situationen ser ut är det viktigt att prata med någon och att få stöd. Därför finns det olika organisationer som du, anonymt, kan kontakta och få hjälp. Det brukar vara lättare att komma på lösningar tillsammans med någon annan, än att göra det helt själv. Det kan kännas tryggt att prata med någon du känner.


Du kan prata med någon du känner. Det blir också lättare för någon att stötta dig, om de vet hur du har det. Det är viktigt att du (eller ni) snabbt får möjlighet att prata med psykolog kring dina livsval, psykiska besvär eller relationsproblem innan de blir svåröverkomliga.


Då sparar du ti pengar och psykiskt lidande. Psykolog online har som mål att erbjuda parterapi, samtalsterapi, konsultation och coaching inom timmar. Jag undrar om det finns någon där ute som vill ha en online -kompis att prata med ? Själv har jag känt mig ensam ett tag nu, jag flyttade till en ny stad för att läsa, det blev inte som jag tänkt mig och jag vet inte riktigt hur jag ska ta mig vidare. Att chatta är helt anonymt, men det finns inget som hindrar dig från att dela med dig av personlig information.


Här kan du träffa personer du aldrig annars skulle ha mött. En vän för livet, en flört eller en nätkompis är bara ett klick bort.

Bli medlem – om du vill. Vill du prata med en präst? Om du behöver prata med en präst under kvälls- och nattetid kan du ringa SOS Alarm på telefonnummer 1och be att få prata med jourhavande präst. Prästen som du får prata med har absolut tystnadsplikt, vilket innebär att ingenting av det som du säger sprids vidare till någon annan. De kan ge dig råd utan att behöva göra något.


Så går du tillväga för att träffa någon att prata pension med och hur du går tillväga om du bytt namn eller adress. Kontakta oss om du har frågor som du inte. I chatterna får du prata om det som känns viktigt för dig och du kan ställa precis vilka frågor du vill.


Att ta kontakt med någon för att prata kan kännas som ett stort steg att ta. Uppgifterna du anger när du gillar eller ogillar ett inlägg kommer inte att vara synliga för andra. Gå till din vårdcentral så får du hjälp därifrån med remiss till en vårdenhet.


Det är verkligen så lyxigt att få hem en box med gosaker en gång i månades, dessutom helt veganska saker! Just denna månad tyckte min sambo var extra bra och jag håller nog med honom. Någon att prata med Ibland behöver vi prata med någon som är bunden av tystnadsplikt.


Om du vill prata med en präst eller diakon, kan du vända dig till din församling.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg