måndag 12 oktober 2015

Gifta sig borgligt

Utrikesdepartementet har information om vilka ambassader och konsulat som utför vigslar. Hos Svenska kyrkan finns information om var det går att gifta sig enligt Svenska kyrkans ordning i utlandet. Kom ihåg att ta med hindersprövningen och vigselintyget från Skatteverket. Bestämmer ni er för att gifta er på ett slott eller herrgår luftballong, hembygdsgård eller någon annan plats som ni inte äger, eller kan låna gratis tillkommer kostnaden för att hyra lokal. Så här gör ni för att gifta er borgerligt i Rådhuset.


Går du och din partner i giftastankar? Vi genomför borgerliga vigslar i Stockholms stadshus och på andra platser. Ni bokar tid innan bröllopet.


På lördagen när ni har bokat tid finns en tjänsteman på plats i rådhuset som ni ska anmäla er hos och visa legitimation. Tio personer inklusive de som gifter sig får vara med under vigseln. Ange att insättningen avser vigsel samt namn och vigseldatum. Vanligast är att man gifter sig under de tider stadshuset är öppet.


Gifta sig borgligt

Har ni önskemål om en särskild vigselförrättare eller vill gifta er andra dagar och tider brukar det gå att ordna. Ni måste boka tid minst två veckor innan det datum ni vill viga er. Använd gärna vår e-tjänst för att ansöka om en tid.


Vill man ha en kyrklig välsignelse över ett borgerligt ingånget äktenskap går det bra. Södertälje kommun skickar en faktura till en av parterna och avgiften ska vara betald i god tid före vigseldatumet. Enligt svensk lag finns följande hinder mot att få gifta sig : Ålder – om någon av er är under år får ni inte gifta er. Släktskap – om ni är nära släkt får ni inte gifta er med varandra.


Det går att boka vigsel tidigast månader och senast veckor innan ni gifter er. Ta med legitimation till Rådhuset inför vigseln. Vigseln äger rum i Rådhusets vigselrum.


Om ni vill gifta er på en annan plats kan ni göra en intresseanmälan. Gifta sig på annan plats. Hur gör man om man vill gifta sig borgerligt ? När hindersprövningen är gjor får du två blanketter från Skatteverket som du fyller i och skickar in. Ansökan om hindersprövning ska fyllas i, skrivas under och skickas tillbaka till Skatteverket. Vill ni gifta er borgerligt i Lunds kommun?


Gifta sig borgligt

Ni kan boka er vigsel på fastställda datum på Rådhuset i Lun eller lämna en intresseanmälan med önskemål om vigsel på annan plats. Att gifta sig borgerligt är ett alternativ till kyrklig vigsel. Det innebär att de som ingår äktenskap kan vara antingen en man och en kvinna eller två kvinnor eller två män. Ni kan också ingå äktenskap genom kyrklig vigsel, till exempel i Svenska kyrkan eller ett annat samfund. Boka borgerlig vigsel.


Ni som vill gifta er utan religiösa inslag kan göra det hos kommunen På Kalmar. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder cookies. Du kan välja att gifta dig religiöst eller borgerligt. Det kostar 5kronor att gifta sig borgerligt.


Det går också bra att betala i Gävle kommuns kundtjänst med betalkort eller swish. Många par som har olika religioner eller som inte är religiösa väljer att gifta sig borgerligt. Borgerlig vigsel är rättsligt bindande utan några religiösa inslag. Det krävs tillstånd från Skatteverket för att få gifta sig. Fyll i och skicka in ansökan om hindersprövning och anmälan av efternamn.


I Guds och alla vittnens närvaro lovar ni varandra att vårda kärleken och stå vid varandras sida livet ut.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg