onsdag 7 oktober 2015

Hur blir man av med sockerberoende

Bota ditt sockerberoende snabbt. Då gör kroppen sig av med gamla slaggprodukter, och du känner dig piggare och gladare. Efter alla år av jojobantning och sockerpåslag känner du dig kanske som en rostig avställd bil, men det dröjer inte länge innan det känns det bättre!


Det viktiga är inte att du blir svettig, utan att du rör på dig. Socker och sockerberoende påverkar belöningssystemet och hur man mår, stress kan också skapa hungersignaler. Det gör att det kan vara svårt att komma till rätta med sockerberoendet om man samtidigt är stressad eller har det tufft i övrigt.

Då blir sockerkicken lätt en tillfällig kick. Men en dag bestämde hon sig för att helt sluta med allt socker. Här är hennes lista på hur du kan göra samma sak.


LÄS OCKSÅ: Sex dolda sockerfällor och hur du undviker dem Så blir du av med ditt sockerberoende. Uteslut allt som innehåller socker, även sötningsmedel. Att bli av med sitt sockerspöke är någonting som många önskar då det kan kännas som ett beroende när tankarna på socker kommer smygande. UNCOPE är ett diagnosverktyg som består av screeningfrågor för att ta reda på om du utvecklat ett sockerberoende eller sockermissbruk. Minska sötsuget med en detox från socker.


För att bli av med sitt beroende rekommenderar Filippa Salomonsson att man utesluter socker helt i tre veckor, eftersom det finns forskning som tyder på att det tar ungefär dagar att bryta en vana.

Därefter blir det lättare att skapa en bättre relation till socker. Josefine Jonasson tycker dock inte att man kan jämföra detta beroende med narkotika- eller alkoholberoende. Men det behöver inte betyda att det är lätt att ta sig ur sitt beroende för det.


Man måste verkligen vilja sluta och inse när man bestämmer sig att det kommer bli jobbigt att bryta sin vana. Jag behöver godis eller kakor varje dag, annars blir jag på dåligt humör. Hur bryter man beroendet? Se svaret från experten på iform.


Sockerberoende : hur man blir av med det Om du håller fast vid yttrandet från forskare som har genomfört många studier om effekterna av socker på människokroppen, är situationen som följer. Per dag kan människor konsumera upp till teskedar sötningsmedel, naturligtvis, om det inte finns kontraindikationer i form av diabetes. Den som lägger av med socker tvärt får det jobbigt några dagar men när sockersuget minskar blir man både piggare och gladare av sig själv. Kroppen vänjer sig snabbt av med det gift som socker egentligen är för kroppen.


Förlaget “Mann, Ivanov och Ferber” en bok av Jacob Teitelbaum och Kraystl Fidler “Sugar” berättar om de grundläggande orsaker och symptom saharozavisimosti och hur man kan bli av med det. Vi publicerar ett fragment från boken, där författarna berättar hur det är mer effektivt att gå ner i vikt av sockerberoende. För mig har det aldrig fungerat att trappa ned någonting, det är allt eller inget för mig. Det är olika hur olika människor fungerar. Andra tycker det är lättare att trappa ned gradvis innan man slutar helt.


Visar endast inlägg av Ezna - Visa alla. Och varst ar nar jag ar ensam hemma, jag blir rastlos och kan springa till affaren alla konstiga tider pa dygnet.

Man smakar, gillar det, äter mer och kan sedan inte vara utan. Organismen blir beroende av socker för att må bra och tankarna börjar kretsa kring att skaffa godis och sötsaker. Enligt Charlotte Erlanson-Albertson är det mycket som talar för att det är vårt biologiska arv som avgör hur pass sockersugna vi blir. Jag kan säga att jag märker att mitt sötsug är uppdelat i två hälfter, ett från magen och ett från hjärnan.


Det från magen är busenkelt att bli av med när man äter hyfsat strikt, medan hjärnan ställer till det för mig hela tiden. Väldigt intressant mot slutet om alla varianter på födointolleranser.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg