onsdag 28 oktober 2015

En dikt om våren strindberg

En dikt om våren strindberg

Om våren , säg om våren allt stolt och ungt du känt. Ett vårord går som kåren mot sol och firmament. En skur på gröna knoppar som. Välkommen åter, snälla sol Som jagat nordanvindenNu har du sovit sen i fjol Och vaknar röd om kinden.


Värm upp vår jor så växer råg Och fyller bondens. En orsak kan vara att han själv nedvärderade sin poesi. Han betraktade diktandet som en Kleinkunst vid sidan av romanen och dramat.


Hans sista diktsamling bar den signifikativa titeln ”Ordalek och småkonst”. Här antyds att dikt är en lek med ord och ett oskyldigt tidsfördriv. Dikter på vers och prosa. Fort, tillred brudsäng — med nejlikor våren skall henne beså. April hr grymmast bland månaderna.


En dikt om våren strindberg

Det är för sent att ropa. Själ i flamma, blod i dans, han var hennes. Många av de konservativa institutioner som han höll ansvariga för den offentliga lögnen var desamma (Svenska Akademien, kungamakten, försvaret och kyrkan), medan de förhatliga kanoniseringsobjekten delvis var nya. Tycker du om att läsa dikter så har du kommit rätt, här kan du även skicka in din alldeles egna dikt.


Dock, vad yra mig fattar? Du är ju såld åt en annan? Vad kan jag fordra av dig, jag, som en främling dig är? Fattig, så fattig jag är, och har intet att bjuda dig. En vårvintervisa ”Smält min is, låt min snö gå i tö”, suckade vintern till våren.


Säg, har av Sundet ditt öga den djupblåa färgen fått låna? Vår ursprungliga webbmaster, Nicolò Freccero har – efter att ha under nio år ha skapat. Du vår, du port till sommarens liv och blomster. Men vilken dikt till begravning ska man då välja? Utbudet av begravningsdikter är stort och det kan ibland kännas svårt att avgöra vilken dikt som egentligen passar bäst.


För att underlätta ert val har vi på Lavendla Begravningsbyrå samlat några väl utvalda dikter till begravning från några av Sveriges mest kända författare och poeter. Och när björkarna spricker om våren. Skall ni ana min själs odödlighet. Och då vet ni: jag är inte borta.


Genom allt som susar och sjunger. En dikt av Lena Bergholm som berör. Sen ser vi dem aldrig mer. Elise Foss som han träffat tidigare via hennes föräldrar.


När morgonens sol genom rutan smyger, glad och försiktig, lik ett barn, som vill överraska tidigt, tidigt en festlig dag — då sträcker jag full av växande jubel öppna famnen mot stundande dag — ty dagen är du, och ljuset är du, solen är du, och våren är du, och hela det vackra, vackra. När jag ser dig skiner du som en sol bara för att du är så cool. Dina läppar är så varma att jag smälter med detsamma.


Att ge dig en kram är det bästa med dan. Strindberg från Nordstjernan, där han tjänsgjort i år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg