onsdag 23 september 2015

Sagor om kärlek för barn

Under två veckor hör du Tripp Trapp Träd i Barnradion. Reine Brynolfsson läser sagor och Baura sjunger sånger och pratar med barn. Det handlar om att vakna, göra sig klar, matdags och läggdags. Programmen passar för barn i åldrarna 3-år. Här hittar du några av de sagor jag knåpat ihop.


Första sidan i varje saga innehåller tips på hur sidorna ska sorteras, om du skulle vilja skriva ut sagan på papper.

Här har vi samlat godnattsagor från Barnradion som passar för lite mindre barn. Varva ner och sov gott! Om man skulle vilja göra som Jessica - berätta egna sagor för sina barn , vad ska man då tänka på? Hur berättar man en saga som är spännande ända till slutet?


Johan Theodorsson är dramapedagog och arbetar med både barn och pedagoger och sagor och berättande har en viktig roll i hans arbete. Det finns ett allt större intresse för. En berättelse om den överväldigande och villkorslösa kärleken mellan en förälder och ett barn.


Vid läggdags frågar Charlie sin mamma om hon kommer att älska honom hela livet. Mamman berättar att hon alltid älskat honom och att kärleken kommer att vara för.

De som sammanställt listan är dramatikern Isa Schöier från ATR och teaterpedagogen Saga Hedberg från Ung Teaterscen. Om vatten handlar boken Blött, sött och salt av Kristin Dahl och Malin Hardestam. Arument (medl-starkt) Sagor utvecklar barns fantasi och ligger till grund för moderna fantasy litteratur tex sagan om ringen Motargument - Sagor ger barnen en skev världs bil allt slutar inte lyckligt. Ibland är jag med som Långa Farbrorn (här och här), men för det mesta är det små dockor, djur och andra föremål som är med i sagan. Tillbehören till sagorna förvarar jag i olika lådor.


Dockorna som tittar fram ur kistan används till sagan om Prinsessan på ärten. Sagor och ramsor Här samlar vi folksagor från hela världen, läskiga spökhistorier och roliga ramsor. Länkar med ett efter sig kräver Flash Player - du kan ladda hem det gratis längst ner på sidan. Du kommer ångra dig om du inte gör det.


Newsner ger dig nyheter som berör! Bland annat får de höra talas om kärlekens vind som kommer med glädje och värme till dem som behöver det. Att barn tycker om att höra på sagor vet nog de flesta, men vad man inte alltid tänker på är att det också stimulerar deras fantasi och underlättar läs och skrivinlärning.


Sagan om den lilla sjöjungfrun i bilderboksform. En sjöjungfru räddar livet på en prins då hans skepp förliser. Hon blir förälskad i prinsen och betalar ett högt pris för att få sin fiskstjärt förvandlad till människoben.


Om sagan blir för hemsk stänger barnet av, slutar lyssna, börjar gäspa och visa att det är tråkigt. Förskollärare känner sin barngrupp och därför är det allra bäst om just de berättar för barnen , tycker Lene. I ett projekt i Herlevs kommun i Danmark visar hon hur man kan göra.


Sjunga vill man gärna göra för sitt pyre.

För att hon tycker om det eller för att hon ska bli duktig i skolan eller bara för att man tycker det är kul. Men så står man där, och kommer bara ihåg Gubben Noak och Jag går och fiskar. Den sista som kommer att tröttna är barnet ! Sagor och muntligt berättande har en läkande kraft för utsatta barn. Det hävdar företrädarna för så kallad storytelling, en världsomspännande rörelse för det muntliga berättandet.


Spökhistorier Kontakt om oss Webshop. Sagor För att läsa sagan klickar du helt enkelt på HÄR länken vid den sagan du vill läsa. Barnet blir mer intresserat av att lära sig läsa och får lättare att lära sig det. När vi samtalar med barnen om det vi har läst, väcks funderingar och reflektioner hos dem.


Med samtalet som utgångspunkt kan vi väcka andra frågor och knyta an till andra erfarenheter. Det gäller att vara öppen för barnens frågor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg