tisdag 15 september 2015

Saker att göra när man är ensam

Vi förhandlar så att du slipper. Att känna sig ensam ibland är fullt normalt, men när ensamhetskänslan finns där nästan hela tiden blir det riktigt jobbigt - även om man vet att man har en massa personer omkring en som älskar en. Här är sju saker du kan göra för att hantera din ensamhet.


Som att skjuta med vänsterfoten i fotboll, skriva på datorn utan att titta på tangenterna eller att få till riktiga fullträffar med brännbollsträ. Du har fortfarande chans att vara med i KP:s skrivartävling. Läs hur man gör på här.

Tjenare, nu är det så att sambon åker iväg på en kort semester med några väninnor nästa vecka och jag jobbar inte heller denna vecka. Så jag har funderat vad man kan passa på att göra när man nu är ensam hemma. De flesta av mina vänner jobbar som vanligt, så det blir lite begränsat när det kommer till sällskap. Begränsa uppkopplandet. Men att ta en paus från sociala medier och mejl är bra för din mentala hälsa.


Bestäm en specifik tid under dagen som du kopplar upp dig under helgen. Fokusera på tid för andra saker som att läsa, dansa eller måla. Här är tips på saker att göra om du är ensam hemma en helg.


Ha seriemaraton, rensa garderoben och så vidare.

Ibland finner man sig själv i en situation där man är både ensam och uttråkad. Oroa dig inte, det finns massor av saker att göra när man är ensam och uttråkad. Använd din tid produktivt och se situationen som en möjlighet att hitta på något roligt. Bestäm dig för att göra det även om det tar emot. Kommer att kännas mycket bättre sen när du har gjort något.


Ta en shoppingrunda på stan ensam eller något. Det viktiga är att du gör något för dig själv. Om ert förhållande ska hålla måste ni nog ha egna saker , annars tror jag att det jan bli väldigt jobbigt längre fram.


Och där med inte sagt att personen ifråga är svag, oftast tvärtom så mycket starkare att skulle de inse det skulle de häpna. Jag tror man lätt gör det till en stor sak när man känner att kommunikationen inte funkar som man vill för att man av någon anledning tappat självförtroendet. Lek att du är ett djur, t. Men risken finns ju att man kanske känner sig lite mer ensam på den amerikanska marken och eftersom att jag inte har något bättre att göra just nu tänkte jag göra en lista. En lista på saker som man kan göra när man känner sig ensam. Men vad gör man egentligen när kalendersidorna plötsligt är tomma?


FRIDA ger dig tips på saker du kan göra när du har tråkigt. Skip navigation Sign in. This video is unavailable.


När alla dina vänner träffar sina respektive eller är upptagna med annat kan ensamheten kännas trist. Man glömmer bort alla härliga fördelar som singellivet faktisk erbjuder.

Dags att råda bot på detta! Vi har samlat saker som du kan göra de dagar då ensamheten känns som mest påtaglig. Få de du känner att göra likadant, fast med egna poser. Ta en bild på exakt samma plats (till exempel ut genom ditt fönster) varje dag hela sommaren.


När sommarlovet är slut – gör ett bildspel av alla bilderna och se hur platsen har förändrats från sommar till höst. När man är en glad pensionär, sjöng artisten och kompositören Thore Skogman. Och visst är det mycket som är bra med att gå i pension. Här får du råd om hur din pensionärstillvaro kan bli behaglig och angenäm. Att göra när du firar jul ensam.


Kanske är det inte så farligt att fira jul ensam , egentligen. Det är snarare vetskapen om det och känslan som följer som är det egentliga problemet. Ett problem en lätt löser med förslag från andra.


Här är dina, mina och andra Äntligen vilse läsares förslag till en jul ensam. Jag har faktiskt gett upp den tanken, att allt går bara man vill. Och vi aktiverade henne, så hon var både utmattad och rastad när vi lämnade henne.


Vi fick lösa det med dagmatte åt henne, hon kunde inte vara själv alls. Idag fungerar det kortare stunder, förmodligen för att hon numera är halvdöv o inte hör när man går.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg