torsdag 10 september 2015

Forellrom köpa

Den smakar mer av fisk än löjrommen. En annan storkornig romsort är laxrom. Romkornen i laxrommen är också rödorange och cirka sju millimeter i diameter. Som Sveriges största importör av löjrom och forellrom kan vi erbjuda ett verkligt brett sortiment av romprodukter till ett bra pris.


Rosta eller stek brödskivorna.

Bred crème fraiche på bröden, lägg på spenat, laxskivor, en klick rom och avsluta med. Sverige har en fin tradition av löj- och sikfiske som enligt vårt tycke håller ger världens högsta kvalité på rom. Löjfisket är ett av de mest kontrollerade. Butiken jag var i hade det på lösvikt i manuella disken, men man även köpa den fryst.


Forellrom är tjusigt stora och röda romkorn. Får man inte tag i forellrom kan man förstås även använda röd caviar. Här kan gästerna äta lunch, köpa take away och färska delikatesser eller sippa på ett glas champagne till sina ostron.


Allt från havet är självklart MSC-märkt.

Mycket roligare var när man blev äldre och insåg att böxerna, alltså romsäckarna som gick att köpa i fiskaffärerna på det glada torskfiskets 80-talet, skulle kokas varsamt med vinäger och dill och avnjutas med kokt potatis och smält smör. Kom till oss om du är sugen på fisk eller skaldjur! Vi har allt från havet som gör det där lilla extra för din hemlagade måltid. Om du glömt matlådan hemma.


Vinlagraren saknar kommersiella kopplingar till Systembolaget, vilket innebär att när ni beställer viner via oss så är det ni som är beställare och kund till Systembolaget. Därför ska du som kund känna till och följa Systembolagets köp - och beställningsvillkor. Dagen innan du skall tillaga denna ganska lättlagade men raffinerade förrätt köper du fin färsk lax och fryser in den över natten för att säkerställa att inga parasiter finns kvar.


Du kan sedan ta fram den nästa morgon och lägga den i kylen så har den sannolikt tinat till kvällen då du ska använda den. Perfekt röra att klicka på ett gott knäckebröd som tilltugg eller på buffén. Sommarens variant av Skagenröra görs förstås med grön sparris, och en klick forellrom i röran ger härlig sälta. Vill du göra en vegetarisk variant går det bra att använda algkaviar istället för forellrom. Köp färdiga crostini och toppa dem med äggröran.


Garnera med peppar och dill. Tiden för sista beställning har passerats. Du behöver välja ett nytt leveransdatum. Blomkål Sätt ugnen på 1grader.

Dela blomkålen i fyra skivor. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek skivorna hårt i pannan så att de får en fin yta. Vänd på blomkålen och salta.


Lägg i smöret och ös skivorna med fettet från pannan tills de fått en fin färg. För flera år sedan blev jag serverad en variant av detta till förrätt. Krämig och syrlig smetana som toppas med lyxig hummer och rom.


En bättre start än så blir det nog inte på nyårsfirandet! Jag har använt forellrom här, jag gillar de stora, fina romkulorna, det blir så vackert! Men det blir precis lika gott med löjrom.


Rom kallas de obefruktade äggen hos fisk och skaldjur. Vi på Presellco är en av Sveriges största importörer av bland annat svensk löjrom och svensk sikrom. Vi kan erbjuda ett brett sortiment av romprodukter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg