onsdag 16 september 2015

Madeira vandringsleder

Madeira - kombinera naturupplevelser med stadsliv. Semesterkortet, läs mer här. Hitta billigaste resan till solen. Boka din resa online idag! Har du frågor kring din resa?


Madeira vandringsleder

Kontakta oss på mejl eller telefon. Se vårt breda utbud här! Paketresa med guide, flyg, boende 7n fr 14. Besök vår sida och läs mer! Specialpriser på dina Agodahotell.


Läs omdömen och boka nu! I många år har ön varit ett resmål för äldre människor som uppskattat lugnet och naturen och de många vandringslederna som sträcker sig runt hela ön. Där inramas hisnande bergstoppar och vilda dalgångar av frodig grönska. Vi lär känna vulkanön genom att följa traditionella vandringsleder och de bevattningskanaler som kallas levador samt besöker huvudstaden Funchal.


Madeira vandringsleder

Mängder av fina sträckor erbjuder olika miljöer och upplevelser. De mest kända är Levadavandringarna. Här slingrar sig levador (kanaler som kantas av stigar) genom varierande terräng och längs vägen kan du njuta av den inhemska floran och den fantastiska utsikten. Här är sju vandringsleder , från korta och enkla till mer utmanande.


Här finns även en stor artrikedom både vad gäller växter och fåglar. I stort sett alla vandringsleder bjuder på helt otroliga vyer och kommer garanterat ge ett minne för livet. Charmiga Funchal Funchal är egenltigen skäl nog att besöka Madeira. Lederna är uthuggna ur berget, ursprungligen för att leda vatten till jordbruksområden.


See photos of the route. Det finns mycket natur och vackra vandringsleder att upptäcka. Du kan redan nu förboka några utvalda vandringar, eller varför inte boka hela tre dagar av vandring, natur och slående utsikter.


Bild: Vattenfall och riklig växtlighet är återkommande inslag utmed vandringslederna på Madeira. Härefter möter vi stigen till levadan Fonte. Här belönas vi med ännu fler vattenfall och en imponerande syn - ett större och flera små vattenfall i en halvcirkel som forsar ner och slutar i en liten sjö. Levadas, och längs dessa går vandringslederna som gör att du kan utforska alla delar och hörn av denna subtropiska gröna ö. Under veckan bor du i Machico, Sao Roque do Faial, Encumeada och Funchal. Madeiras natur upplevs bäst till fots, och gärna under en levadavandring.


Vandra längs en levada. Levador är konstgjorda kanaler som byggts för att leda vattnet från mitten av ön till jordbruksområdena. Här vandrar man på Madeiras tak, mellan de högsta topparna. Beundra stenformationerna som ser ur som stora skulpturer som sträcker dig mot himlen.


Ta del av den fantastiska utsikten genom hela turen. Upptäck ett överflöd av unika växter och sköra blommor i deras naturliga habitat och förundras över en mängd av olika färger under våren. Här får du också allt material inför vandringarna, dag-för-dag-program och detaljerade vandringskartor.


Madeira vandringsleder

Här finns frodiga gröna skogar, en otrolig kustlinje och otaliga vandringsleder. Den sannslös vackra vandringen mellan topparna Pico Arieiro och Pico Ruivo hittar vi på Portugals gröna ö Madeira. Idag tjänar de ofta som vandringsleder genom den vackra naturen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg