tisdag 8 september 2015

Regelbok ishockey

Regelboken och Case book finns nu tillgängliga för nedladdning. Som ett komplement till regelboken finns casebook som innehåller tolkningar till specifika situationer. Regelverket ämnar alltid till att främja en säker, teknisk och fartfylld ishockey med individens utveckling i centrum.


Ett sådant exempel är regeln om att spelare i svensk ishockey ska bära halsskydd. För landskamper och andra matcher som administreras av IIHF finns en separat internationell regelbok.

Det blev några förändringar inför nästa säsong när svenska ishockeyförbundet släppte sin nya regelbok. Här nedan syns de men det kan laddas ner i sin helhet på hockeydomare. Regeln angående Checking to the head skärps till och används endast vid kroppstacklingar mot huvudet. Till exempel handlar det om åldersindelning för ungdomshandbollen, bollstorlekar och antalet spelare i ett lag. Svensk ishockey genomgår en hel del regelmässiga förändringar inför nästa säsong.


Patrik Forsberg är klar för Osby IK. En utskriven version finns i speakerbåset. Nedan finner du en sammanställning över de största ändringarna i årets regelbok.

Boken kan läsas och laddas ner i sin helhet på Hockeydomare. Regel – Banan Det är numera tillåtet att ha reklam i mittcirkeln, även om mittlinjen döljs. Vi känner en trygghet i att vi har en spelform som är utformad för alla nivåer och som gynnar en utvecklande och säker ishockey oavsett var i landet eller i vilken serie som matchen spelas i. Spelreglerna för ishockey är verkligen en viktig hörnsten i svensk ishockeys struktur för genomförandet av matcherna. Ny struktur och utformning. En iögonfallande förändringär att regelboken har en helt ny struktur och utformning.


En ishockeyklubba är ett redskap som används i ishockey för att föra pucken över isen. Målvakternas klubbor skiljer sig från utespelarnas och klubban har även förändrats under ishockeyns historia. Nu finns det en ny regelbok. Hoppa till sidans innehåll. Jag har spelat hockey sedan jag var tre år så ishockeyn är mitt liv.


Sedan ligger jag inte direkt sömnlös på nätterna och undrar om jag kommer få ett NHL-kontrakt (skratt). Man kan väl säga att jag är i en annan fas av karriären, men ishockey är det bästa jag vet och det är verkligen skitkul. Ishockey Nytt i hockeyns regelbok. I den finns några förändringar, men också några uppdateringar.


Bland uppdateringarna finns regeln om straffavgörandet.

Svenska ishockeyförbundet har tagit fram en ny regelbok. Vi har blivit vana att se tre straffar efter likaläge vid full tid i SHL. Men regeln om just det antalet har inte funnits i den tidigare regelboken.


Jag var då år och sannolikt en av Sveriges sämre 13-åriga vänsterbackar. Att jag skulle bli uttagen till TV-pucken två år senare var ungefär lika troligt som att jag skulle bli uttagen till NHL:s All-star game. Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda våra tjänster godkänner du detta. Här kan du läsa mer om cookies.


Det finns fortfarande mycket forskning kvar att göra i området hjärnskakningar inom ishockey , varför studier likt denna är viktig. Syfte: Att etablera kunskap om vilka uppfattningar som svenska ishockeyförbundet, domare och spelare på elitnivå har om problematiken med hjärnskakningar inom svensk elitishockey. Kollade på hockey i helgen och kom att tänka på en sak i samband med en utvisning. Varför har man öht benämningar på utvisningarna i hockey , typ slashin ,hooking osv?


Tyresö Hanviken Hockey J20.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg