tisdag 31 mars 2015

Underlagsduk frihängande

Icopals underlagsdukar för frihängande montage uppfyller kraven på genomtrampningsskyd men det finns viktiga skillnader mellan de olika dukarna som gör att de lämpar sig för användning i olika konstruktioner och byggnadstyper. Dukarna används vid taklutningar på minst 14°. Monarfol Takfolie är en diffusionstät underlagsduk. Det innebär att den i praktiken är helt tät mot vattenånga och att kondens kan bildas på undersidan.


I en oisolerad och välventilerad tak-konstruktion medför detta normalt inga problem.

Här kan du utelämna luftspalten mot värmeisoleringen och istället öka isolertjockleken. Istället ska luftspalten finnas mot yttertaket. Diffusionstät frihängande underlagsduk Miratec är en lite kraftigare diffusionstät duk uppbyggd på en stark väv av polypropen belagd med asfalt.


Den monteras frihängande i takstolarna och är åldersbeständig och genomtrampningssäker. Vi kommer att lägga nytt plåttak, råspnten kommer att vara gles, alltså en 32x1följt av 1mm öppet innan nästa spont. Det betyder att vi kommer att använda en frihänagnde underlagsduk som fästs direkt på takstolarna. Produkten är genom-trampningssäker och svarar till kraven i AMA Hus JSC.


Den används som underlagsduk under överläggsplattor vid minst 14° taklutning.

En lätt och modern underlagsduk för takpannor, profilerad plåt, planplåt samt takshingel med hög kvalitet. Produkten kan användas både på träunderlag och som frihängande montage. MB 3är P-märkt och svarar till AMA Hus. Underlagsduk för träunderlag (referens JSC. AMA HUS).


Den låga vikten i kombination med ett större format gör det enklare att hantera underlagsduken på taket och monteringen går snabbare än med klassisk underlagspapp. Divoroll Prima är ett slitstarkt underlagstak med mycket lågt diffusionsmotstånd som kan läggas på råspont eller monteras frihängande. Luftspalten under underlagsduken kan användas till ökad isoleringstjocklek. Icopal Miratec underlagsduk från Icopal AB.


Används på tak med minst 14° lutning. Kan monteras frihängande. Produkten får inte monteras frihängande då den inte är armerad och genomtrampningsklassad.


Diffusionsöppet underlagstak och används under överläggsplattor ned till 14° taklutning. Duken har självhäftande klisterkant. Takmembran , underlagstak, som också benämns som underlagsduk. Det kan användas i de mest krävande förhållanden och ställen som.


Monarperm PRO är en diffusionsöppen frihängande underlagsduk som används under. Vill gärna ha diffusionsöppen underlagsduk istället för traditionell takpapp.

Haloten 3är P-märkt och svarar till AMA Hus. Takläggning är ett av våra stora områden. Vi är bland annat importör av Katepals bitumenbaserade underlagspapp, ytpapp, shingel och kemiprodukter för tak.


Det används som ett vattenavledande skikt under yttertakets ytskikt vid minst 14° taklutning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg