torsdag 19 mars 2015

Fästa gardinstång i taket

Ledande tillverkare av Tak. Se Plannjas produkter här. En oberoende tjänst som hjälper dig jämföra produkter, priser och återförsäljare online. Har man ingen genomgående färgkod i rummet så välj isf. Då ser det ut som gardinstången blir ett med taket och förstorar fönstret på höjden.


LÄS MER: snygga sammetsgardiner för lyxigare fönster.

KÖPTIPS: Lyxiga billiga gardinstänger för alla fönster hittar ni HÄR 2. Bakom varje gardin finns en gardinstång eller en gardinskena. Den, och hur du sätter upp den, är väldigt viktigt för att slutresultatet ska bli bra. Du kan välja en av våra gardinstänger där stången är en del av gardinlösningen.


Montera gardinstänger. Att montera en gardinstång från Kirsch är enkelt! Vi har även samlat några små nyttiga tips som hjälper dig att lyckas med din gardinuppsättning.


Hur monterar man en gardinstång ? Vi hjälper dig att montera en gardinstång med hjälp av beslag i hållare eller vägg.

Köp gardinstång online på Hemtex. Ju längre gardinstång ju mer behöver man ett extra stöd i mitten, då det finns ej något fulare än en gardinstång som svajar likt en vissen banan. Tänk också på att ju tyngre tyg ni väljer på gardin, ju stabilare gardinstång ska ni köpa. Ikeas stänger funkar helt enkelt inte till tunga sammetsgardiner.


Den här gardinen från Mimou har dubbel bredd och passar både i vanliga fönster och i stora fönsterpartier. Tyget är chambrayvävt vilket ger en melerad yta. Gardinerna ska ju gå just från golv till tak. Så innan ni köper gardiner, mät er takhöjd. Många gardiner är bara omkring m vilket kan vara för kort.


Vad jag har använt mig av för produkter när jag fixade mina gardiner från golv till tak ? Dessutom dämpar de buller utifrån och bidrar till att hålla kylan (eller värmen) ute. Det vanligaste sättet att hänga upp gardiner på är med en skena av aluminium eller annan metall som fästs i väggen eller taket med hjälp av beslag. I paketet med skenor följer det med takfästen. När ni har en skena i rätt längd fäster ni dessa små takfästen i skenan där skruven som ska fästas i taket ska sitta. När alla dessa sitter på plats i skenan så höll vi skenan mot taket och markerade vart borrhålen skulle vara.


Du kan ha de perfekta gardinerna med underbara mönster och färger, men passar inte gardinstången in kommer resultatet inte bli som du önskar. Skaffa en gardinstång som är lätt att sätta upp i taket eller på väggen och med färg och form anpassad efter rummet - resultatet kan bli fantastiskt! I Kirsch sortiment gardinskenor hittar du både gardinskena för tak och gardinskena för väggmontering.

Våra gardinskenor har nämligen, i en del fall, olika funktioner. Så beroende på vad du vill ha finns det en gardinskena för varje jobb! Till dig som letar efter en skena i taket skulle vi rekommendera Flexi. Av en enkel gardinstång gör du hallens finaste klädhängare som även. Har ni nått tips på hur man kan fästa saker på väggen ändå?


Trä på gardinstången på kedjan och fäst den andra änden av kedjan i. Några hållare av plast för gardinstång mm har lossnat vilka varit limmade mot taket av glasfiber. Troligen har kontaktlim. Då önskar man bara att det fanns något ”rejält” bakom skivan att fästa spiken i. Trots att gipsskivor för tak och väggar inomhus som regel inte är tjockare än 13.


Till lätta upphängningar som lampetter, speglar, bilder och gardinstänger på vägg. Har varit lite inne på en gardinstång fäst från taket men det här kanske är. Lyft gardinstången mot taket för mer rymd. En gardinstång vid fönsterkarmen är som för korta byxor i min bok dvs.


Nej placera gardinstången så nära taket som bara går. Jag var just och tittade på IKEA:s sång idag, och den går som ni säger inte att böja. De har en annan variant som kan monteras direkt i taket , men den kan man bara ha panelgardiener i. Problemet är att man ej får borra i väggar eller tak. Har en del utrustning bla antenner som behövs sättas upp på väggar och tak Finns det några smarta lösningar för hur man kan fästa utrustning i tak utan att behöva borra.


Måste dock vara en vettig hållbar lösning så sakerna sittar kvar. Borra och fästa i betongväggar var inte så vanligt förr i världen. På den gamla goda tiden hade man inga större problem att få upp sina hyllor, tavlor, väggklockor etcetera på väggen.


Om man inte kunde spika i en stadig träpanel kunde man i varje fall hitta en underliggande regel i en dimension som bar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg