tisdag 24 mars 2015

Fakta om muslimer

Nej, de allra flesta muslimer tänker inte på det viset utan är nöjda med att försöka leva sina egna liv i Europa. Att muslimska familjer ofta är väldigt barnrika är heller inte en del av en sådan konspiration. För med fakta om islam är du välkommen att läsa övriga texter på denna webbplats.


Fakta om muslimer

Och likaså utan tvekan den mest missförstådda religion vi har, som ofta förknippas med terrorism och hat. Islam fick ta en stor del av eftersmällen i samband med terroristattentaten mot World Trade Center och ständigt propageras det mot religionen. Här följer tio fakta om religionen som börjar etablera sig mer och mer världen över. Idag beräknas det finnas ungefär en miljard muslimer och religionen är störst i Mellanöstern, Nordafrika, Centralasien och Indonesien. Inom religionsområdet finns det alldeles för mycket avvisande av andra religioner och även om Katolik.


Muslimer runt om i världen ska vända sig mot Kaba i Mekka när de ber. Fasta eller fastetid är en period då en person självmant avstår från mat och eventuellt dryck i olika utsträckning. Ramadan: Islams fastemåna då man i regel inte äter när solen är uppe.


Fakta om muslimer

Vill du veta mer om Islam och muslimer ? Här är Intressanta fakta om Islam som du antagligen inte kände till sedan tidigare! Islam är namnet på religionen som muslimer tror på och följer. Dessa två termer blandas ihop ganska ofta, men Islam är alltså själva religionen och en Muslim är den som tror på den Islamska läran. Detta är tyvärr fel om man ser till kontexten kring denna sura (24:2).


En genuin muslim ska be fem gånger om dagen, knäböjandes på en matta samtidigt som de läser valda delar ur Koranen. Viktigt är också att bönen ska var riktad mot Mecka, islams centrum. Allmosan betalar muslimer till staten för och används till vård för gamla och sjuka, och uppgår för det mesta till procent. Nämn fakta om tvättningen före bönestunderna. Berätta kortfattat om seden med allmosor.


Fakta om muslimer

Vad innebär fastemånaden ramadan för en muslim ? Varför är sharia så omdebatterat tror du? Detta ställer vissa frågetecken om huruvida Jesus från början bara var en profet enligt islam eller om det ligger någon mer innebörd i detta som kan spåras till kristendomen. Det är ett faktum att statskontrollerade, skattefinansierade medier rapporterar uppenbart falska nyheter om attacker mot muslimer men rapporterar inte en rad när muslimer använder stridsgas mot kurder, mönstret är genomgående repetitivt. Koranen delas in i 1suror, kapitel, 6sidor.


Statsfinansierad åsiktskontroll. Helt annorlunda är det med araber och muslimer. Om dem kan man tydligen säga sådant som med rätta fördöms om det sägs om judar eller svarta. I USA, inte minst i Hollywoo är de skurkar och terrorister och så vidare i oändlighet. IS har satt terrorspår världen över, och här följer tio fakta som du antagligen inte kände till om terrormilisen.


IS har förstört mängder av historiska platser… Dussintals ovärderliga historiska platser har övertagits och förstörts av islamiska statens krafter på grund av det faktum att idoldyrkan anses vara en allvarlig. Det säger sig självt att bara andelen muslimer i en befolkning inte räcker för att man ska kunna dra några fasta slutsatser om hur det samhället ser ut. Det är poänglöst att oro sig för en sådan sak, för då vet man inte vad man oroar sig för.


Debatten om vem som skulle efterträda honom blev startskottet för den uppdelning som skulle leda till sunni och shia. Då Muhammed inte hade någon son fanns det ingen självklar person som skulle axla hans mantel. En grupp muslimer menade att nästa ledare borde komma från Muhammeds stam Qureish. Denna grupp blev sedemera sunnimuslimer.


Inte minst många som flyr till vårt land och vill leva efter dessa. Jag är medveten om att dessa principer ibland trampas på, där vi har exempel på muslimska män som sett som sin rätt att korrigera kvinnors frihet vad gäller klädsel tex. Här ska kvinnors frihet skyddas, vilket jag tror att det stora flertalet muslimer ställer upp på. Att ta del av judarnas historia är att ta del av berättelsen om ett utsatt folk som ständigt sökt sig till nya platser för att skapa ett eget lan fast hamnat i samhällen där andra religioner varit dominerande.


Judarnas situation som minoriteter har lett till att de har förföljts av bland annat kristna och muslimer. Välkommen till Fakta om Fartyg. Här kan man finna mycket uppgifter om olika fartygs historia och öden.


Design och tillverkning av fronter, handtag, ben till Ikeas vanligaste stommar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg