onsdag 18 mars 2015

Arbetsmiljöverket taksäkerhet

Vid en riskanalys tar man hänsyn till speciella risker vid ett speciellt objekt och arbetets art. I Dessa fall är det alltid arbetmiljön som går i första hand. BBR anger minimi kraven för alla byggnader generellt.


Har du skorsten på taket kan det vara bra att veta att sotaren enligt arbetsmiljöverket inte får gå upp på ditt tak om du inte har rätt säkerhetsutrustning som t. Kontakta oss så ser vi över er taksäkerhet och lämnar förslag på åtgärder. Ett område som sticker ut, är fall från höga höjder.

Annars är man inte seriös. PeO Axelssons förhoppning är att branschstandarden för taksäkerhet ska få samma styrka som våtrumsstandarden. Men vi vet inte än om vi får stöd från försäkringsbranschen. Branschstandarden ska snart skickats ut på remiss och beräknas vara klar i augusti.


Ett hus på 4kvadratmeter på suterrängtomt i Djursholm med hög takhöjd kräver sin man. I det läget tvekar inte Fiskarhedenvillan att ringa Stefan Burman och. Arbetsmiljöverket och nya standarder för taksäkerhet.


Skriv ut BBR 8:2Allmänt. Regelverket kring taksäkerhet är i dagsläget inte helt lätt då flera myndigheter och regelverk är inblandade.

Med taksäkerhet från oss är det tryggt att ta sig fram och arbeta på taket. Alla produkter och montering helt enligt de regler och bestämmelser som finns. Sakkunnig i taksäkerhet.


När deltagaren genomgått utbildningen med full närvaro och efter avklarat slutprov anses de sakkunniga. Arbetet med att förebygga olyckor utvecklas ständigt i hela samhället. Det som förr var gängse beteenden och acceptabla lösningar kan numera vara otillräckliga.


Varje avsnitt inleds med att byggreglernas föreskrift anges inom en ruta. Taksäkerhet som lever upp till dagens krav. För att öka tydligheten är detaljkrav markerade med röd färg i illustrationerna. Hänvisningar anges även till Svensk.


Utbildning i taksäkerhet. Personer som sedan tidigare är. Fastighetsägaren är ansvarig för att det finns taksäkerhet och att det underhålls. Under byggtiden är byggherren ansvarig för att reglerna följs.


Den som monterar ska se till att taksäkerhetsutrustningarna monteras enligt anvisningarna. Arbetsgivaren är ansvarig för att den anställde har personlig skyddsutrustning och att den används. På arbetsplatser ska också utses skyddsombud som företräder arbetstagarna i arbetsmiljöfrågor och som ska verka för en tillfredsställande arbetsmiljö och delta vid planering eller ändring av arbetslokaler. Vi monterar taksäkerhet enligt BBR och arbetsmiljöverket ´s regler på alla typer av tak.


ATakservice har års erfarenhet av att projektera och installera taksäkerhet.

Taket är inte bara ett skydd för fastigheten, det är även en arbetsplats för takmålare under sommaren, snöskottare på vintern och året runt installatörer och fastighetsägare som vill besiktiga. Några exempel på taksäkerhet är fallskydd och snörasskydd som höjer säkerheten. Har du ett tak i dag som behöver hjälp med taksäkerhet löser vi det. Skydd mot explosioner enligt BBR avsnitt 8:avser hantering av brandfarliga och explosiva varor i byggnader.


Denna ska ske enligt de regler som ges ut av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg